OVAKO SE OKREĆE SEZONA: Trijumf nad Atinjanima bi za košarkaše Partizana mogao da predstavlja prekretnicu

G. KELIĆ

02. 12. 2023. u 14:44

PROŠLE sezone je vesnik plej-ofa Evrolige za Partizan bio Džejms Naneli i utakmica odigrana 16. decembra protiv EFesa u prepunoj beogradskoj Areni. U aktuelnoj takmičarskoj godini nešto slično bi mogao da bude Kevin Panter i pobeda nad Panatinaikosom (92:87) izvojevana preksinoć u najvećoj srpskoj dvorani.

ОВАКО СЕ ОКРЕЋЕ СЕЗОНА: Тријумф над Атињанима би за кошаркаше Партизана могао да представља прекретницу

FOTO: Tanjug

Dva duela imaju između sebe velike sličnosti, kako u konačnom rezultatu, tako i u načinu na koji se do njega došlo. Tada, pre gotovo godinu dana, crno-beli su takođe, kao i pre dve noći, bili viđeni za poraz. Kontrolisali su "pivari" dešavanja na parketu sve do četiri minuta pre kraja, kada Naneli pogađa jednu dalekometnu trojku iz driblinga i pokreće tim u pravcu trijumfa (82:79).

Sada je tu ulogu na dva minuta pre kraja i pri zaostatku od sedam poena, preuzeo kapiten koji se vratio na teren nakon mesec dana pauze i čak 11 propuštenih utakmica. Do tog trenutka verovatno i najgori akter na utakmici, Panter sa sedam poena koji su stigli preko dva prodora i jedne trojke donosi produžetak pa onda i pobedu nakon u dodatnih pet minuta.

- Ne mogu da izgubim samopouzdanje nakon jedne greške, bilo je tih momenata i ranije. Kao lider tima ne smem nikada da padnem. Moram ostati miran i kada je haos na terenu. Rekao sam sebi da budem strpljiv, da kada uzmem loptu budem fokusiran i da ne izgubim svoju igru - kazao je heroj Panter posle meča.

Danas sa FMP u Železniku

NEMA predaha za crno-bele koji otprilike četrdesetak sati nakon utakmice sa atinskim "zelenima" gostuju večeras (21.00) ekipi FMP u okviru desetog kola regionalne ABA lige.

- Nijedna utakmica nije laka. Poštujemo svakog rivala, videćemo ko će biti u stanju da igra. Program je takav kakav jeste, već sledeće sedmice imamo još dve utakmice u Evroligi - kazao je Obradović čija ekipa više nema prava na kiks do kraja regularnog dela jadranskog takmičenja.

Nekoliko reči mu je posvetio i trener Željko Obradović koji je takođe i uporedio dve sezone.

- Pokazali smo sjajnu energiju, a nju nam daju i ljudi sa tribina koji imaju izuzetno poverenje u ekipu. Mi smo sada na 5-6, prošle godine je u jednom trenutku bilo 4-9. Sreća je da su se vratili Kevin i Aleksa. Kapitenu je ovo bila prva utakmica posle mnogo vremena i mnogo je važno što je preuzeo odgovornost - naglasio je Obradović.

Sličnosti ne mogu da se ne prepoznaju, mada sada crno-beli imaju bolje prolazno vreme. I priliku da u predstojećoj duploj evroligaškoj sedmici u kojoj najpre dočekuju Monako (utorak, 20.30) pa onda i Armani (četvrtak 20.30) još više podignu svoju igru i poziciju na tabeli.

- Sjajna utakmica i za gledanje, a i za igranje. Ovako želimo da izgledamo odbrambeno i napadački. Izgledalo mi je da smo igrali veoma dobru utakmicu, videćemo na analizi, ali najvažnije je da smo pobedili. Veoma važna pobeda za nastavak takmičenja - nema sumnje Danilo Anđušić koji je imao važne poteze u završnici.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)