FIBA: Ove četiri države su domaćini kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre

Novosti online

27. 11. 2023. u 12:30

Grčka, Letonija, Portoriko i Španija biće domaćini kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

ФИБА: Ове четири државе су домаћини квалификационих турнира за Олимпијске игре

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Kvalifikacioni turniri za plasman na OI 2024. biće odigrani od drugog do sedmog jula naredne godine. Gradovi domaćini ovih turnira biće Atina, Riga, San Huan i Valensija.

U saopštenju Fibe se navodi da će žreb biti održan večeras od 19 sati. Na svakom turniru će učestvovati po šest reprezentacija, koje će biti podeljene u dve grupe. 

Žreb će biti poludirigovan, pa će u istoj grupi moći da se nađu maksimum dve evropske selekcije i po tri na celom turniru. Najviše jedna američka selekcija će biti u jednoj grupi. Na svakom turniru će moći da se nađe najviše po jedna selekcija iz Azije, kao i samo po jedna reprezentacija iz Afrike. 

U polufinalu svakog turnira će igrati po dve prvoplasirane selekcije, a zatim će pobednici polufinala međusobno odlučivati ko će izboriti plasman na OI u Parizu.

FIBA je pre nekoliko dana odredila sastave šešira. U prvom šeširu biće Španija, Letonija, Litvanija i Slovenija, dok se u drugom nalaze Brazil, Italija, Grčka i Poljska. U trećem šeširu su: Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika i Finska, a u četvrtom Novi Zeland, Gruzija, Meksiko, Liban. Peti šešir čine Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini, a šesti Egipat, Bahami, Kamerun i Bahrein.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.

BONUS VIDEO: Italijani osvojili Dejvis kup, "azurima" dodeljen trofej u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)