PETA ŽUTA MINUTA: Zvezda u Barseloni produžila niz poraza u neizvesnim završnicama

V. P.

12. 11. 2023. u 15:14

DRŽALI su košarkaši Crvene zvezde ključeve "Blaugrane" kada su minut i po pre kraja sustigli prednost Barselone od 17 poena. Već po pravilu, usledio je set početničkih grešaka i peti poraz u dosadašnjih sedam evroligaških utakmica (81:86).

ПЕТА ЖУТА МИНУТА: Звезда у Барселони продужила низ пораза у неизвесним завршницама

FOTO: Profimedia

U svih pet imali su šansu da okrenu vodu na svoju vodenicu, ali su naprasno promenili agregatno stanje i zamzrli se pod pritiskom neizvesne završnice. Nema logičkih objašnjenja, budući da su u tim trenucima na terenu veterani sa mnoštvom evroligaških bitaka. Nema odgovora ni na klupi, jer su i Duško Ivanović i Janis Sferopulos treneri sa ogromnim iskustvom na najvišem nivou evropskog klupskog takmičenja.

- Nije lako kada izgubite u poslednjem minutu, ali moram da čestitam igračima na požrtvovanosti i zalaganju - rekao je grčki stručnjak. - Zajedno radimo manje od tri nedelje i pravimo pomak u našoj igri. Na putu smo da budemo još konzistentniji. Pokazali smo karakter kada smo bili u zaostatku i znali kako da se vratimo u meč. Odlučile su nijanse, sitni detalji, koji su prelomili na Barsinu stranu. Nadam se da ćemo se poboljšati i u segmentu donošenja odluka u napadu kako bismo dobijali ovakve utakmice.

NEJPIR ODGOVORIO MESINI

ŠABAZ Nejpir je u Barseloni odigrao još jedan meč daleko ispod svog renomea i platnog razreda. Dan kasnije ušao je u onlajn verbalni duel sa svojim prošlosezonskim trenerom iz Armanija Etoreom Mesinom, koji je u jednom intervjuu izjavio da šalje poruke prijateljima da se želi da se vrati u Milano.

- Tvoj tim nije počeo sezonu kako bi ti hteo, a nisam ni ja, ali prestani da koristiš mene kao razlog. Nosim se sa svojim poteškoćama kao igrač, srećan sam u Crvenoj zvezdi i biću bolji. Dve izjave o igraču koji više nije deo tima. Prestani sa tim već jednom. Prestani da lažeš svoje navijače kako bi rešio probleme - napisao je Nejpir na svom Istangram profilu.

Milošu Teodosiću se verovatno prvi put u karijeri potkrala greška kao na ulasku u poslednji minut. Podigao se na šut, spazio čuvara i spustio se na parket sa loptom. Uhvatio se za glavu, verovatno svestan da mu se takve stvari nisu dešavale ni u pionirskom uzrastu. Pre tog trenutka pomračenja, u paru sa Lukom Mitrovićem bio je predvodnik Zvezdinog anuliranja velikog zaostatka.

Na redu je druga nedelja sa duplim evroligaškim programom, potencijalno još dve utakmice u kojima će na ispitu biti mentalna stabilnost tima u završnici. Crveno-beli u utorak dočekuju Fenerbahče (20.45), u četvrtak gostuju Olimpijakosu (20.15). Pre toga, već danas igraju u Zadru meč 7. kola ABA lige (17.00).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku