DUŠKO OTIŠAO, BRIGA OSTALA: Zvezdina igra na debiju Sferopulosa ne ohrabruje pred derbi

V. P.

24. 10. 2023. u 15:52

BRIGA uprave kluba za sudbinu sezone dovela je do promene trenera posle samo sedam utakmica. Otišao je Duško Ivanović, došao je Janis Sferopulos, briga je ostala. Grčki stručnjak je na debiju ostvario pobedu nad FMP u Železniku (83:72), ali igra crveno-belih ne ohrabruje pred derbi sa Partizanom u Evroligi, u četvrtak u „Areni“.

ДУШКО ОТИШАО, БРИГА ОСТАЛА: Звездина игра на дебију Сферопулоса не охрабрује пред дерби

Foto: ABA liga

U prvoj četvrtini Sferopulosu su brideli dlanovi od konstantnih aplauza svojim igračima. Čini se da je to više bio izraz podrške timu poljuljanog samopouzdanja nego zadovoljstvo dobrim potezima u prilično popunjenoj „FMP areni“. Crveno-beli su u uvodu meča forsirali brza napadačka rešenja na nepostavljenu odbranu „pantera“, viđena je i petorka sa Teodosićem i omalenim Dos Santosom, neprepoznatljivim otkad je obukao crveno-beli dres. Tobi je igrao na „petici“, ali je retko ulazio u reket, po navici se iz pika izvlačio na spoljne pozicije.

„Panteri“ su u drugoj četvrtini pojačali tempo, toliko da je bio prejak za Zvezdine vremešne prvotimce. Sporo vraćanje u odbranu i laki poeni za domaćina, uglavnom preko motivisanog Stepanovića, održavali su FMP na jednocifrenom zaostatku. Sferopulos je u toj deonici dva puta posegao za tajm-autom, tražio od igrača veću agresivnost na suviše lagodnu pas igru „pantera“. Njihov trener Stefanović zaigrao je na kartu Zvezdinog nestalnog šuta sa distance (trojke 4/11 u prvom poluvremenu), zaigrao zonsku odbranu, ali mu se to nije isplatilo. Crveno-beli su je razbijali ulazima i protrčavanjima, realizacija iz reketa prešla je 70 odsto u prvoj polovini meča.

Treća četvrtina pokazala je grčkom stručnjaku koliko ga posla čeka u nastavku sezone. Zvezda je pritegla odbrambene šrafove i koševima iz tranzicije stigla do plus 14 i potom nestala sa terena. FMP je presingom izbacio protivnika iz komforne zone i serijom 16-3 prišao na samo poen zaostatka. Proklizavanje su zaustavili Santos i Ilić, dali ekipi malo kiseonika pre ulaska u poslednju deonicu.

Umesto uobičajene reakcije na promenu trenera, govor tela crveno-belih ličio je na grupu koja je već prežalila sezonu. Da mladi Francuz Beson nije pravio neke krajnje iracionalne poteze, a njegovi saigrači teško objašnjive greške u završnici, duel Zvezde i FMP je mogao da dobije dramatičnu završnicu. Bledi, anemični crveno-beli su s linije slobodnih bacanja osigurali 37. pobedu u međusobnim susretima u isto toliko utakmica.

FMP - C. ZVEZDA 72:83 (16:21, 17:20, 23:20, 16:22)

DVORANA „FMP arena“. Gledalaca: 1.832. Sudije: Dragojević, Milojević, Katić.

FMP: Votson 6, Subotić 9 (5 sk), Pavićević 8, Stepanović 15, Voker 17 (4 as), Šaranović 3, Simović 3, Matović, Vuković, Ašćerić, Luk 3 (5 as), Beson 8.

C. ZVEZDA: Teodosić 11 (10 as), Hanga 5 (6 sk), Davidovac 10 (4 sk), Mitrović 7, Lazić 3, Nejpir 10 (8 as), Tobi 9 (4 sk), Bolomboj 1, Ilić 10, Gedraitis 7, Kuzmić, Dos Santos 10 (5 as).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove