BRZO DOĐE KRAJ DUŠKOVOJ ERI: Zvezda smenila Ivanovića kad se dogovorila sa novim trenerom

V. P.

22. 10. 2023. u 16:24

TREĆI vezani poraz Crvene zvezde u četvrtoj utakmici Evrolige, ovog puta od Virtusa u naelektrisanom ambijentu „Paladoce“, u potpunosti je uklonio dimnu zavesu euforije s početka sezone i označio kraj saradnje sa trenerom Duškom Ivanovićem.

БРЗО ДОЂЕ КРАЈ ДУШКОВОЈ ЕРИ: Звезда сменила Ивановића кад се договорила са новим тренером

FOTO: M. Vukadinović

Ubrzo po povratku ekipe iz Bolonje, klub je saopštio da se rastao sa iskusnim crnogorskim stručnjakom nakon manje od godine provedene na klupi crveno-belih.

Na Mali Kalemegdan je stigao u novembru 2022. kao „vatrogasac“, u trenutku kada je Zvezda pod vođstvom Vladimira Jovanovića imala samo jednu pobedu u prvih sedam mečeva Evrolige. Efekti su bili gotovo momentalni, sa ekipom koju nije selektirao ušao je u pobedničku seriju i skoro do poslednjeg kola jurio plasman u plej-of. Zvezda je završila na desetom mestu sa polovičnim učinkom 17-17, mada su još tada neki porazi u praktično dobijenim utakmicama počeli da podrivaju poverenje navijača i klupskog menadžmenta u Ivanovića.

Ostao je na klupi uprkos izgubljenoj tituli u ABA ligi nakon pet utakmica finalne plej-of serije sa Partizanom, dobio priliku da formira tim po svom nahođenju i budžetska sredstva kao niko pre njega u klupskoj istoriji. Potpuno je promenjen lični opis ekipe, na Mali Kalemegdan su stigla desetorica novajlija, među kojima imena viskog evropskog rejtinga poput Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira, Adama Hange, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa... Zvezda je reagovala smenom trenera brže nego prethodne sezone, crnogorskom stručnjaku odzvonilo je već posle četiri evroligaške utakmice.

- Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima, i želi mu mnogo zdravlja i uspeha i u novom profesionalnom izazovu - navodi se u kratkom saopštenju Zvezde, uz napomenu da će blagovremeno obavestiti javnost o izboru novog trenera.

Ne smenjujete trenera usred sezone ako već nemate dogovor sa novim, budući da crveno-beli već u ponedeljak igraju sa FMP, u četvrtak sa Partizanom u 5. kolu Evrolige. Ivanovićev naslednik dolazi iz crveno-belog miljea, reč je o Grku Joanisu Sferopulosu koji je pekao zanat u atinskom Olimpijakosu. Na klupu tima iz Pireja seo je 2014. umesto Jorgosa Barcokasa i za četiri sezone u ulozi glavnog trenera dva puta igrao finale Evrolige, 2015. i 2017. poražen je u meču za najveću titulu od Real Madrida i Fenerbahčea.

U novembru 2018. dobio je i prihvatio poziv Makabija da gasi vatru u timu izraelskog velikana. Te sezone nije uspeo da uvede „žute“ u plej-of, naredna je prekinuta zbog virusne pandemije, ali ni ona 2020/2021. nije donela rezultatski iskorak. Čelnici Makabija imali su strpljenja do februara 2022, kada su odlučili da se zahvale Sferopulosu i angažuju domaćeg trenera Odeda Kataša.

Sada već iskusni grčki stručnjak, koji je u martu napunio 56 godina, dovodio se u vezu sa Zvezdom i pretprošlog leta, pre nego što je imenovan Jovanović. Tada nije došlo do dogovora, sada jeste, tako da stiže sa misijom da vadi kestenje iz vatre kao i njegov prethodnik Ivanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)