JOKIĆ IGRA ZA "SIĆU": Denver spremio basnoslovnu sumu za Mareja, ako ispuni jedan uslov...

V. N.

09. 10. 2023. u 07:30

BASNOSLOVNE cifre u NBA ugovorima postale su sasvim uobičajene, čak i kada se radi o samo solidnim igračima. U tu kategoriju svakako ne spada bek Denvera Džamal Marej, uprkos tome što Kanađanin nema nijedan nastup u ol-star timu.

ЈОКИЋ ИГРА ЗА СИЋУ: Денвер спремио баснословну суму за Мареја, ако испуни један услов...

Tanjug/AP

To neće uticati na nameru Nagetsa da mu narednog leta ponude takozvani supermaks „dil“, ukoliko ispuni jedan uslov… Da bi se kvalifikovao za taj platni razred potrebno je da na kraju regularne sezone izbori mesto u jednoj od tri najbolje petorke lige, odnosno da se nađe među elitnim bekovima. Da nije imao tešku povredu, preteću po dalju karijeru, Marej bi skoro izvesno već ispunio taj uslov. Mnogi smatraju da je igrama u šampionskom timu Denvera prošle sezone već zaslužio tu privilegiju.

Ukoliko u predstojećoj ostane na tom nivou i postane „ol NBA“ igrač, vlasnici Nagetsa Džoš i Sten Kronke ponudiće mu petogodišnji ugovor vredan 303.000.000 dolara, čime bi postao plaćeniji od Nikole Jokića (254.000.000 za pet sezona).

- Pretpostavljamo da ćemo mu ponuditi supermaks ugovor, verovatno će biti „ol NBA“ igrač - rekao je Kelvin But, generalni menadžer Denvera. - Vlasnici su veliki ljubitelji njegove igre, tako da ako ispuni taj uslov, mi ćemo učiniti šta je do nas.

Marej je prethodne sezone u regularnom delu beležio prosečno 20 poena i 6,2 asistencije, u plej-ofu je podigao brojke na 26,1 i 7,1. Najbolje petorke biraju se na osnovu učinka u ligaškom delu, a imaće paklenu konkurenciju na bekovskim pozicijama: Stef Kari, Demijan Lilard, Džejlen Braun, Luka Dončić, Kajri Irving, Devin Buker, Entoni Edvards, Donovan Mičel...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu