"VEČITI", ŠTA ČEKATE?! Nema klub, a upravo je oborio rekord Mundobasketa!

Novosti online

09. 09. 2023. u 17:07

Košarkaši Letonije osvojili su peto mesto na Mundobasketu pobedom nad Litvanijom a jedan od najboljih igrača na meču bio je momak koji trenutno nema klub, Artus Žagars.

ВЕЧИТИ, ШТА ЧЕКАТЕ?! Нема клуб, а управо је оборио рекорд Мундобаскета!

FOTO: FIBA.Basketball

Jedna od najvećih senzacija Mundobasketa, reprezentacija Letonija osvojila je peto mesto. Kroz celo takmičenje igrali su bez najveće zvezde, Kristapsa Porzingisa, međutim nije se osetio nedostatak NBA zvezde.

Ekipa koju sa klupe predovi Luka Bjanki igrala je izvanredno, bila je koš od pobede protiv Nemačke i plasmana u polufinale, međutim Bertans je tada promašio trojku za pobedu. 

Ali Letonci nemaju za čim da žale, odigrali su fantasitčan turnir, a pravo otkrovljenje ovog Mundobasketa je Artus Žagars, momak koji nema klub. On je upisao 4 poena, 6 skokova i čak 17 asistencija u pobedi nad Litvanijom.

Žagars (23) je tako popravio dosadašnji rekord od 15 asistencija koji su zajednički držali Hrvat Toni Kukoč i Karlik Džons iz Južnog Sudana. Kukoč je 15 asistencija upisao na meču protiv Kine na Mundobasketu 1994. godine, a Karlik Džons je isto toliko asistencija upisao na tekućem SP u meču protiv Angole. 

BONUS VIDEO: PEŠIĆ IZ MANILE: Finale Srbija - Nemačka mnogi nisu očekivali

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)