ZVEZDA SIJA NA MUNDOBASKETU: Blistala pojačanja crveno-belih, u četvrtfinalu nema mesta za Špance ili Kanađane

Novosti online

02. 09. 2023. u 22:25

START druge runde Mundobasketa bacio je na konopce dva projektovana kandidata za medalje. Nakon što je u prvoj fazi eliminisala Francusku, Letonija je pobedom nad Španijom (74:69) stavila svetskog šampiona u nezavidan položaj, dok je Slovenija trijumfom nad Australijom (91:80) bukirala mesto u četvrtfinalu i izbacila „bumerse“ iz igre za plasman među osam najboljih.

ЗВЕЗДА СИЈА НА МУНДОБАСКЕТУ: Блистала појачања црвено-белих, у четвртфиналу нема места за Шпанце или Канађане

Foto FIBA

Osim družine Luke Dončića, prolaz u nokaut fazu iz grupe K obezbedila je Nemačka ubedljivom pobedom protiv Gruzije (100:73). Direktan duel u nedelju „zmajčeka“ i „pancera“ odlučiće o prvom mestu.

Dobili smo i četvrtfinaliste iz grupe J, sa kojom se ukrštaju timovi iz naše I grupe. Selekecija SAD je tek u poslednjih pet minuta slomila otpor Crne Gore (85:73), dok je Litvanija u potpunosti nadigrala bledu Grčku (92:67). Ove dve selekcije rešiće u međusobnom susretu kome će pripasti čelna pozicija.

Letonce su do trijumfa nad Špancima predvodili nekadašnji igrači Partizana, Davis Bertans sa 16 poena i Rodions Kuruc sa 13, najefikasniji u timu usporene „crvene furije“ bio je Vili Ernangomez sa 14. Braniocu titule iz 2019. sada je potrebna pobeda protiv Kanade, koju je šokirao srčani Brazil na krilima omalenog Jaga Mateusa. Novi igrač Zvezde postigao je osam poena (10 as), četiri ključna za veliku pobedu nad favoritom (69:65). Situacija u grupi L je jasna, u četvrtfinale idu pobednici nedeljnih mečeva Kanada - Španija i Letonija - Brazil.

Interesantno je da Dončić nije bio najbolji igrač meča Slovenije i Australije, već je ta čast pripala Zvezdinom pojačanju. Naturalizovani Majk Tobi ostvario je dabl-dabl učinak od 18 poena u 12 skokova, dok je superstar Dalasa ubacio 19, uz sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija. Australijancima nije pomogla sjajna partija mladog Džoša Gidija od 25 poena i osam skokova, Peti Mils je postigao 17, Dante Egzum 13, ali uz šut iz igre 4/13.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)