"JA SAM NAJGLUPLJE ODIGRAO": Kapiten Srbije preuzeo odgovornost za šokantan poraz od Italije

Novosti online

01. 09. 2023. u 12:18

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Manili od Italije sa 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19), u prvoj utakmici Grupe I u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

ЈА САМ НАЈГЛУПЉЕ ОДИГРАО: Капитен Србије преузео одговорност за шокантан пораз од Италије

FOTO: FIBA.Basketball

U ekipi Srbije najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 18 poena, Ognjen Dobrić postigao je 15, a Nikola Milutinov 14 poena uz 12 skokova. Marko Gudurić dodao je osam, a Aleksa Avramović sedam poena.

Italiju je predvodio Simone Fontekio sa 30 poena i sedam skokova. Marko Spisu postigao je 14 poena uz pet skokova, Luiđi Datome 10 poena, a Nikolo Meli osam poena uz šest skokova.

Iako je bio najefikasniji u Srbiji Bogdanović se nije proslavio sa procentima šuta, pa je preuzeo odgovornost za poraz "orlova".

- Ja sam najgluplje odigrao ovu utakmicu, previše sam šutirao za tri, a nisu mogli da mi brane i prodor i trebalo je više da napadam... Šta da radim, izgubio sam glavu tu negde u trećoj četvrtini, oni su to iskoristili. Kada smo napravili prednost 16, pali smo malo, a oni su to iskoristili i da kažem da su nas dobili na iskustvo - kazao je.

Naš tim u nedelju očekuje meč protiv Dominikanske Republike, za koji će morati da nađu snage.

- Moramo da se dignemo, nismo ispali još uvek, što je dobro. Trebalo bi da dobijemo Dominikanu, sad ne znam kao to ide, sa što većom razlikom, ne znam da li možemo da budemo prvi i dalje. Idemo dalje, šta sad, izgubljena utakmica teška, šta da kažem - zaključio je kapiten.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona