SPEKTAKL U MANILI: Prvi meč Filipina gledaće rekordnih 50.000 ljudi, u delovima grada ne rade škole

G.Kelić

25. 08. 2023. u 09:13

Jedan od domaćina Svetskog prvenstvu u košarci, Filipini, odigraće danas prvu utakmicu na Mundobasketu i izvesno postaviti novi rekord po broju gledalaca.

СПЕКТАКЛ У МАНИЛИ: Први меч Филипина гледаће рекордних 50.000 људи, у деловима града не раде школе

FOTO: G. Kelić

Organizatori protiv Dominikanske Republike očekuju dolazak između 50.000 i 55.000 navijača u Filipino arenu, a da bi rekord "pao", predsednik države Ferdinand Markos suspendovao je rad u školama i javnim institucijama u delovima grada Metro Manila i Bulakan, kako bi obezbedio dolazak što više ljudi u dvoranu.

Predsednikova administracija je saopštila da je odluka o suspendovanju rada u školama i javnim institucijama zvanično stupila na snagu, ali da su izuzeti javni sektori čije dužnosti uključuju pružanje osnovnih i zdravstvenih usluga, pripremu i odgovor na katastrofe i izvođenje ključnih vladinih usluga.

Aktuelni rekord postavljen je 1994. godine na prvenstvu u Kanadi, kada je meč između Sjedinjenih Država i Rusije gledalo 21.616 navijača.

Meč između Filipina i Dominikanske Republika, predvođene Karlom Entonijem Taunsom, igra se od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno 14 časova po srpskom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)