PARTIZANOVA ZAMENA ZA EGZUMA: Nije šuter, nije ni plejmejker, ali može da bude pun pogodak

V. P.

10. 08. 2023. u 22:23

NAVIJAČI Partizana su toliko dugo čekali treće pojačanje da su već preboleli Nikolu Mirotića. Pre nego što je rešio ko će uskočiti u patike crnogorskog krilnog centra, šampion ABA lige pronašao je naslednika Dantea Egzuma na poziciji kombo beka, u prevodu igrača sposobnog za sve uloge u spoljnoj liniji tima.

ПАРТИЗАНОВА ЗАМЕНА ЗА ЕГЗУМА: Није шутер, није ни плејмејкер, али може да буде пун погодак

Foto Tviter

Ugovor na jednu sezonu parafiraće 26-godišnji Pi Džej Dozir (198 cm), nama poznat kao saigrač Nikole Jokića u Denveru u periodu kada se od teške povrede oporavljao Džamal Marej. Nagetsi su u to vreme videli nekadašnjeg igrača koledža Južna Karolina kao prihvatljivu opciju u bekovskoj postavi, što i jeste bio dok se i sam nije teže povredio.

U sezoni 2020/2021. upisao je 50 mečeva, šest puta je bio starter, s prosekom od 7,7 poena, 3,6 skokova i 1,8 asistencija. Iz igre je šutirao 41,7 odsto, trojke sa 31,5 odsto uspešnosti, i to je bio vrhunac NBA karijere momka koga su timovi zaobišli na draftu 2017. godine. Pre toga je odigrao ukupno osam utakmica za Oklahomu i Boston, nakon odlaska iz Denvera još 16 za Sakramento.

Nema sumnje da će na osnovu dosadašnje biografije Perija Dozira Džuniora mnogi navijači crno-belih sumnjičavo vrteti glavom. Međutim, u okolnostima sada već suženog izbora slobodnih igrača, momak iz Južne Karoline je najpribližnija simulacija onoga što je Egzum donosio ekipi Partizana.

JOŠ (BAR) DVA POJAČANjA

PARTIZAN su do sada pojačali povratnik iz Bajerna Ognjen Jaramaz i poljski reprezentativac Mateuš Ponitka, očekuje se ozvaničenje saradnje sa Amerikancem Pi Džej Dozirom.

U narednom periodu očekuju se novi igrači na pozicijama krilnog centra i centra, barem prema onome što je o formiranju tima govorio sportski direktor Zoran Savić. Niko se ne bi iznenadio ako se crno-beli ne zaustave na tome...

Nije šuter, ali protivnici mogu da pogreše ako ga posmatraju u tom svetlu. Nije plejmejker, ali i te kako ume da pročita protivničku odbranu. Nije eksplozivan kao Dante, ali poseduje adekvatne fizikalije za košarku iz kuhinje Željka Obradovića. Biće potreban period adaptacije na evropske terene, više na neka drugačija pravila igre nego na sistem najtrofejnijeg trenera na Starom kontinentu, koji ima dosta dodirnih tačaka sa onim što danas gledamo na NBA parketima.

Crno-beli će dobiti i veoma solidnog defanzivca u spoljnoj liniji, koji neće biti u podređenom položaju prilikom preuzimanja u odbrani, igrača stabilnijeg na nogama nego što je Egzum i, reklo bi se, bolje tehnike. Možda nije ono čemu su se navijači Partizana nadali, ali bi lako mogli da promene mišljenje kada se zahukta sezona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava