ZVEZDA KUPUJE NA VELIKO: Gedraitis sedmo pojačanje, dogovoreno i osmo

V. P.

15. 07. 2023. u 21:39

CRNI petak stigao je na Mali Kalemegdan mimo perioda predviđenog za besomučni šoping. Crvena zvezda je poslednjeg radnog dana u nedelji opremila reket dvojicom centara, Majkom Tobijem i Džoelom Bolombojem, istovremeno i kaparisala dvojicu igrača za spoljnu liniju tima trenera Duška Ivanovića.

ЗВЕЗДА КУПУЈЕ НА ВЕЛИКО: Гедраитис седмо појачање, договорено и осмо

FOTO:KK Crvena zvezda

Jedan od njih, 30-godišnji litvanski krilni košarkaš Rokas Gedraitis, potpisao je u subotu ugovor do idućeg leta i postao već sedmo pojačanje crveno-belih u međusezoni! Pre nego što je pazarila centre Barselone i Olimpijakosa, potom i doskorašnju uzdanicu Baskonije, Zvezda je vratila kući Dejana Davidovca, ispunila davnašnju želju navijača rukovanjem sa Milošem Teodosićem, primila u naručje povratnika iz NBA Marka Simonovića i angažovala evroligaškog veterana Adama Hangu, koji se oprostio od Reala šampionskom titulom u Evroligi.

Čeka se ozvaničenje postignutog dogovora sa američkim plejmejkerom Šabazom Nejpirom, koji je prošle sezone izvukao ekipu Milana iz komatoznog stanja. Armani je bio voljan da ga zadrži u svom portfoliju, ali ne po cenu koja je bila spremna da plati Zvezda. Igrač zavidne NBA reputacije, koji će u paru sa Teodosićem poneti najveći teret organizacije igre, potpisaće ugovor do leta 2025. godine.

Najaktuelniji artikal u ovom Zvezdinom šopingu je Litvanac Gedraitis, koji je u Baskoniji imao priliku da upozna sistem rada trenera Ivanovića. Crnogorski stručnjak je procenio da se radi o profilu igrača koji će adekvatno popuniti prazninu nastalu odlaskom Ognjena Dobrića u bolonjski Virtus.

NA RADARU I ŠENGELIJA

OSAM novih igrača i tu možda nije kraj… Novo ime koje se povezuje sa Crvenom zvezdom je iskusni gruzijski krilni centar Tornike Šengelija, koji je prošle sezone bio saigrač Miloša Teodosića u Virtusu.

Popularni Toko je na 22 evroligaška meča prosečno beležio 9,4 poena, 3,1 skok i isto toliko asistencija. Pre dolaska u Bolonju, dve godine je branio boje moskovskog CSKA, dok je u sezoni 2019/2020. sarađivao sa Duškom Ivanovićem u Baskoniji.

Pouzdani šuteri i, generalno, igrači sa poenima u rukama često su prethodnih godina nedostajali crveno-belima. Na Kalemegdanu se nadaju da je akupunktura za tu bolnu tačku upravo momak iz nekada čuvene litvanske šuterske škole. Uz Teodosića, Gedraitis je jedini sa dosadašnjeg spiska pojačanja sa dvocifrenim koštegerskim učinkom u minuloj evroligaškoj sezoni - 10,4 poena, 5,6 skokova i 1,6 asistencija. Međutim, njegovi trojkaški procenti u timu kome je to baza napadačke igre ne potkrepljuju nadu novih poslodavaca - 29,3 odsto (39/133).

Paljba van linije 6,75 nije jedino Rokasovo oružje, sposoban je za prodor igru i šuteve sa poludistance i, što je veoma važno za Ivanovićevu koncepciju, poseduje i sasvim solidne odbrambene karakteristike. Nije elitni defanzivac poput Hange, ali se na njega možete osloniti u bilo kom zadatku.

To se ne može reći za Nejpira, pleja krhke građe visokog 188 centimetara, kome će glavna radna obaveza biti da pakuje lopte u protivničke koševe. Tehnika, dribling, šut iz kretnje, lagane noge na prodoru, to je ono što će Zvezda dobiti od 32-godišnjeg igrača, koji je prethodne sezone u Milanu prosečno beležio 15 poena, uz 3,9 asistencija.

BONUS VIDEO „Jokićeva „stotka“: Koga Srbin juri po broju tripl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao