PARTIZAN POBEDNIK RIJALITIJA: Sa Mirotićem u timu ne postoji granica za crno-bele

V. Preradović

15. 07. 2023. u 22:40

TOPLOTNI talas u Srbiji mogao bi da dostigne kulminaciju početkom naredne nedelje. Posebno se savetuje oprez crno-beloj navijačkoj populaciji, jer se bliži veliko finale letnjeg blokbaster košarkaškog serijala pod nazivom „ugrabi Nikolu Mirotića“.

ПАРТИЗАН ПОБЕДНИК РИЈАЛИТИЈА: Са Миротићем у тиму не постоји граница за црно-беле

FOTO: M. Vukadinović

Iz drugog, možda i iz trećeg plana, Partizan se probio na čelo trke i sada ima pred sobom čistinu da iz ovog nesvakidašnjeg rijalitija izađe kao pobednik. Mirotić se već sastao sa Željkom Obradovićem, sada se čeka pošiljka iz Barselone sa čistim papirima za ozvaničenje najzvučnijeg pojačanja u novijoj klupskoj istoriji, a sasvim sigurno najskupljeg.

Panatinaikos je na udici imao mamac vredan 4.000.000 evra po godini, Crvena zvezda je mahala ponudom od 3.000.000, Olimpijakos nije mogao ili nije želeo da iskešira više od 2.800.000, najtraženije robe na košarkaškom tržištu pokušavali su da se domognu i Milano i Monako. Još nisu isplivale insajderske informacije koliko je duboko Partizan zavukao ruku u kasu, ali navedene cifre mogu da daju okvirnu sliku.

Naravno, debljina ugovora nije osnovni kriterijum 32-godišnjeg Podgoričanina u izboru sledeće karijerne destinacije, naročito imajući na umu koliko će Barselonu koštati razvod četvorogodišnjeg braka. Mirotićev agent dugo je bio nepopustljiv u zahtevu da Katalonci njegovom klijentu u celini isplate preostale dve sezone po slovu garantovanog ugovora, što bi ih sa poreskim nametima olakšalo za 22.000.000 evra!

DANTEOV KRUG PAKLA

PARTIZAN je na svom Tviter nalogu poželeo sreću Danteu Egzumu u nastavku karijere u Dalasu i tom prilikom se dosetio da „bocne“ velikog gradskog rivala.

Postavljene su dve stripovski odrađene slike Egzumovog spektakularnog zakucavanja preko prošlosezonskog centra Olimpijakosa Džoela Bolomboja, novopečenog pojačanja Crvene zvezde.

- Na posteru je Bolomboj! Kakvo kucanje Dantea Egzuma! Bolomboj ulazi u Danteov krug pakla - glasi propratni tekst.

Nadamo se da rivalstvo neće otići dalje od ovakvih sitnih i gotovo simpatičnih provokacija.

Preznojavao se predsednik kluba Đoan Laporta, ali ne od katalonske žege. Prema poslednjim izveštajima dugotrajne bitke u njegovoj kancelariji, dve strane su napokon stigle do tačke prihvatljivog kompromisa. Očekuje se da ovog vikenda potpišu primirje i time uklone barikadu za transfer MVP laureata pretprošle evroligaške sezone u drugi klub. Mirotić se potpuno isključio iz te ujdurme, prepustio svom zastupniku da peče Katalonce na tihoj vatri dok je na odmoru u svojoj tazbini u Pirotu.

Od lokacije gde bi narednih dana trebalo da potpiše ugovor udaljen je svega 300 kilometara, odnosno tri sata relaksirajuće vožnje pre nego što postane deo tima koji je minule sezone zastao na pragu fajnal-fora. Partizan je produženjem saradnje sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejem sačuvao jezgro, dosadašnja pojačanja su povratnik Ognjen Jaramaz i poljski univerzalac Mateuš Ponitka. Sa Mirotićem i još nekim novajlijama na pozicijama plejmejkera i centra, ne može se postaviti granica dometa iduće sezone.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić u provodu, najbolji srpski košarkaš u kafani u Somboru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024