ONE SU DOBILE SRBIJU SA 40 RAZLIKE: Evo šta je Belgija uradila u finalu ženskog Evrobasketa

Novosti online

25. 06. 2023. u 21:50

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Belgije, koja je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva "skinula krunu" košarkašicama Srbije, koje su došle na šampionat da brane kontinetalnu titulu, tu krunu su prigrabile za sebe.

ОНЕ СУ ДОБИЛЕ СРБИЈУ СА 40 РАЗЛИКЕ: Ево шта је Белгија урадила у финалу женског Евробаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Belgijanke su sa čak 40 razlike, 93:53, deklasirale Srbiju (koja je potom osvojila peto mesto i time izborila plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine), a posle nove pobede, nad Francuskom, 67:63, u finalu su igrale protiv Španije.

Košarkašice Belgije / FOTO: FIBA.Basketball

I, iako je Španija krajem treće deonice vodila sa deset poena razlike, a bilo je 48:38 za nju, fasinantno odigranom poslednjom četvrtinom Belgija je psotala prvak Evrope pobedivši "crvenu furiju" rezultatom 64:58.


Meserman sa 24 poena i Linskens sa 18 bile su najefikasnije u taboru novih šampionki "starog kontinenta", dok su Kasas sa 14 i Karera sa 12 to bile u selekciji Španije.

Detalj sa finala Evrobasketa za žene, Belgija - Šoanija / FOTO: FIBA.Basketball

Treće mesto osvojila je Francuska, pobedivši Mađarsku sa 82:68.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije