OGLASIO SE PREDSEDNIK SAD: Bajden uputio poruku Nikoli Jokiću

Novosti online

14. 06. 2023. u 21:00

AMERIČKI predsednik Džo Bajden čestitao je danas Denver Nagetsima i najkorisnijem igraču finala plej ofa Nikoli Jokiću osvajanje titule šampiona NBA lige.

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК САД: Бајден упутио поруку Николи Јокићу

FOTO: Tanjug/AP

- Čestitam MVP Nikoli Jokiću, treneru (Majku) Malounu i celom timu Nagetsa na donošenju njihove prve titule šampiona NBA u "Mile High City", napisao je Bajden na Tviteru.

Prvi put u svojoj istoriji Denver Nagetsi su osvojili titulu šampiona NBA lige, a najzaslužniji za to što je trofej "Leri O'Brajan" posle 47 godina čekanja stigao u glavni grad Kolorada je srpski reprezentativac Nikola Jokić, kome je pripao i trofej "Bil Rasel", namenjen najkorisnijem igraču finala plej-ofa.

Finalnu seriju okončao je sa prosekom od 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 assistencije.

Jokić je četvrti Evropljanin u istoriji, koji je proglašen za MVP-ja finala, posle Francuza Tonija Parkera, Nemca Dirka Novickog i Grka Janisa Antetokumpa.

Jokić je na 20 utakmica u plej-ofu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija i prvi je igrač u istoriji koji je bio najbolji u sve tri kategorije.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice