JOKIĆ SAZNAO RIVALA U FINALU NBA: Senzacionalan kraj dramatične serije u Bostonu

Novosti online

30. 05. 2023. u 06:09

KO bi ovo očekivao!? Kakva serija, kakva ludnica na Istoku.

ЈОКИЋ САЗНАО РИВАЛА У ФИНАЛУ НБА: Сензационалан крај драматичне серије у Бостону

Foto AP

Majami je prvo jedva ušao u plej-of, kroz mala vrata i nakon prvog poraza u plej-inu. A onda je uzeo skalp Milvokiju, ekipi koja je imala najbolji skor u ligaškom delu NBA lige. I na kraju nestvarna serija sa Bostonom.

Naime, nikada i niko u istoriji NBA nije nadoknadio 0:3 u finalnoj seriji. Seltiksi su bili blizu istorijskog dostignuća, ali su ostali predaleko. Nikola Jokić i Denver su saznali rivala u borbi za NBA prsten.

A to je nestvarni, senzacionalni Majami, koji je razmontirao favorita u majstorici - 103:84. Koliko je tim sa Floride verovao u sebe najbolje govori podatak da su unapred kupili avionske karte iz Bostona za Denver. Svaka čast, nema šta...

Posle prve tri izgubljene utakmice u seriji i dobijene sledeće tri, pred sedmi, odlučujući meč u Boston Gardenu su Seltiksi važili za izrazitog favorita.

Tok utakmice je usmerio detalj iz doslovno prvog napada domaćina. Najbolji igrač Bostona Džejson Tejtum je doživeo povredu skočnog zgloba i nastavio je da igra, do kraja, ali je ostao bez ključnog učinka.

Naravno da je Majami iskoristio takvu prednost. Već u drugoj četvrtini je stekao dvocifreni višak, a početkom treće četvrtine i plus 16 (59:43). Nalet domaćina i u tri navrata prilazak na minus sedam odbio je odlični Kejleb Martin.

Već početkom završne četvrtine, Boston je ostao bez ikakve šanse za preokret. Bem Adebajo je sa linije penala postavio 20 razlike nešto manje od sedam minuta pre završnog zvuka sirene i to je bio uvod u kraj. Ostatak utakmice prošao je u rutinskom odrađivanju posla.

Najefikasniji u timu Majamija bio je Džimi Batler sa 28 poena, ali je ključni čovek bio Kejleb Martin sa 26 poena i 10 skokova. Isto toliko uhvaćenih lopti imao je Adebajo, a pritom je ubacio 12 poena.

Iako povređen u prvom minutu meča, Džejson Tejtum je u timu Bostona ubacio 14 poena uz, za njegovo stanje nestvarnih 11 skokova. Njegov nedostatak u napadu su bez većeg uspeha pokušali da nadoknade Džejlen Braun sa 19 i junak prethodnog duela u Majamiju Derik Vajt sa 18 poena.

Dakle, u velikom finalu NBA lige gledaćemo duele Denvera i Majamija. Prvi meč biće odigran u Denveru u noći između četvrtka i petka. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da će jedan Srbin osvojiti NBA prsten i zvaće se Nikola ili Jokić ili Jović...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)