NIKOLA JOKIĆ TE SAHRANI NA SVAKI NAČIN! "Staviš manjeg - izgleda smešno, probaš sa dugajlijom - kao riba na suvom"

Novosti online

26. 05. 2023. u 11:13

DENVER je završio posao i mirne glave gleda finale Istoka između Bostona i Majamija.

НИКОЛА ЈОКИЋ ТЕ САХРАНИ НА СВАКИ НАЧИН! Ставиш мањег - изгледа смешно, пробаш са дугајлијом - као риба на сувом

FOTO: Tanjug/AP

Ruku na srce, nije im lako, sigurno su već krenuli da se spremaju za tim sa Floride na 3:0, ali Seltiksi se vraćaju i možda naprave najveći preokret u istoriji NBA lige. Ako bude Majami, Nagetsi imaju prednost domaćeg terena, a u slučaju da im na megdan izađe Boston, u slučaju odlučujućeg meča Nikola Jokić i drugovi bi igrali van Kolorada. 

Tim Legler, bivši NBA igrač, a sada analitičar na I-Es-Pi-Enu, veruje ipak da će Denver svakako dobiti finale, ko god bude bio preko puta. Pre svega zato što, vrlo jasno to kaže, Nikolu Jokića ne možeš da čuvaš.

- On je tako jedinstven. Ne zanima me ko će da pobedi na Istoku, Denveru ide titula, a razlog je taj što ne postoji igrač, odbrambena šema ili količina defanzivne energije koja će da utiče na Jokića. Njega to jednostavno ne dotiče - počinje Legler nešto stručniju analizu u šou Dena Petrika.

Čovek koji je nosio dres velikog broja NBA klubova nastavlja dalje da obrazlaže.

- Perfektan je kada treba da izvuče najviše iz svog tela, svoje veličine. Kontroliše igru u svom tempu. I manipuliše protivničkim odbranama poenterskim, ali i plejmejkerskim sposobnostima. Šta god da protivnički trener smisli, Jokić će poslednji da se smeje.

Legler je dao primer...

- Staviš manjeg, atletskog tipa da ga čuva: Jokić će da učini da izgleda smešno, jer će prosto da ga sahrani veličinom i kontaktom. Staviš nekog dugajliju, pa, moraće da ga juri po terenu dok ovaj igra pikove i popove i izvlači se na spoljnu liniju i na kraju će čuvar da se oseti kao riba na suvom.

Na kraju je zaključio.

- Nema te odbrane koju možeš da smisliš. Čak i u večerima kada ne šutira dobro – a te su baš retke, jer su mu procenti sjajni – i dalje je on najvažniji igrač na parketu. On je taj koji kontroliše igru, u toj meri da ne mogu da se setim nijednog drugog igrača te veličine koji je mogao da radi sve ono što Jokić radi - završava Legler.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)