GROBARI U TRANSU! Selektor poručio: Partizan ne može da izgubi tri meča od Real Madrida

Novosti online

24. 04. 2023. u 10:39

Košarkaši Partizana su izborili plasman u top 8 fazu Evrolige, gde ih očekuje četvrtfinalna serija sa Realom iz Madrida.

ГРОБАРИ У ТРАНСУ! Селектор поручио: Партизан не може да изгуби три меча од Реал Мадрида

FOTO: M. Vukadinović

Selektor Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je šanse crno-belih u sudaru sa aktuelnim vicešampionom Evrope.

- Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji - rekao je Pešić za Sportklub.

Iskusni stručnjak je ukazao na ključni faktor Realovih oscilacija u rezultatima.

FOTO: FIBA.Basketball

 

- Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali 'gore-dole'. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se 'izgleda' uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima.

Prva dva meča se igraju u Madridu, pa se serija seli u Beograd, gde je sigurno treći meč. Ako bude bilo potrebe, crno-beli će ugostiti Real i u četvrtoj utakmici, dok bi se potencijalna "majstorica" igrala u prestonici Španije.

- U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre - zaključio je Pešić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao