KASNO KAMPACO U BOJ STIŽE: Lučićev Bajern ugasio Zvezdi plej-of svetlo

V. Preradović

02. 03. 2023. u 22:33

VIŠE od dva meseca čekali su navijači Zvezde debi Fakunda Kampaca u Evroligi. Da parafraziramo narodnu izreku, kasno Faku u boj stiže.

КАСНО КАМПАЦО У БОЈ СТИЖЕ: Лучићев Бајерн угасио Звезди плеј-оф светло

FOTO: ABA liga

Porazom od Bajerna u Minhenu (80:87) praktično je ugašeno treptajuće svetlo nade da može da se domogne plej-ofa prvi put otkad se takmičenje igra u ligaškom formatu.

Ivanović se držao svog šablona - Nedović i Kampaco na klupi, u startnoj petorci Vildoza i Dobrić, igrači sa kritičnom formom u ovom delu sezone. Trpeo je napad, ne i rezultat, jer se i bavarski tim mučio da pronađe put do koša. Kada je dvojac kročio na teren, promenjena je dinamika utakmice. Brža, smislenija, kreativnija košarka odvojila je crveno-bele na sedam poena od dosadno uporne Trinkijerijeve ekipe.

Druga deonica počela je prigovorom crnogorskog stručnjaka sudijama na situaciju s kraja prve. Čini se opravdanim, s obzirom na to da je Lučić za 0,7 sekundi primio loptu, okrenuo se i pogodio trojku iz skok-šuta. Previše stvari za tako malo vremena. Taj momenat definitivno je dao krila domaćinu, koji je iz na šalteru čvrste odbrane kupovao lake poene u tranziciji i serijom 17-2 stekao osam poena prednosti.

Svoj udeo u tome imala je i konfuzna odbrana crveno-belih, verovatno još ošamućenih od žestokog šamara od Albe u prošlom meču. Bajern nije uspeo da naplati brojne promašene zicere i Zvezdinu pogrešno izabranu trojkašku koncepcija sa čak 15 projektila lansiranih van linije 6,75 u prvom poluvremenu.

Treća četvrtina donela je sve ono što ne želite da gledate ako ste neutralan posmatrač. Košarka u svom najlošijem izdanju, sve dok agoniju nisu prekinuli Petrušev i Kampaco na oduševljenje mnogobrojnih navijača crveno-belih u minhenskom „Audi domu“. Šest minuta domaćin nije video koš, dok je pokušavao da odgonetne Zvezdin odbrambeni rebus Ivanovićev tim mu se revanširao serijom za plus devet. Međutim, ni crveno-beli nisu do kraja unovčili period u kome su bili apsolutno bolji tim.

U poslednjoj deonici spremljen je dugo čekani melem za oči navijača. Na parketu zajedno Vildoza, Kampaco i Nedović, možda i ponajbolja bekovska linija u Evroligi. Dovoljno kvalieta i vrelog temperamenta da i tradicionalno čelična odbrana Bajerna počne da se topi. Tačku topljenja nije imao kapiten Bavaraca Lučić, sa 12 poena za manje od četiri minuta održavao je nemačku mašinu u voznom stanju. U tim trenucima javila se hronična Zvezdina boljka - nema te prednosti koja može da joj garantuje završnicu bez stresa.

Kao da su se zamrzli, crveno-beli su iracionalnim rešenjima dozvolili Bajernu da se vrati iz dubokog minusa i okonča meč sa neverovatnih 21:5, čak i da trojkom uz zvuk sirene ostvari duplu pobedu. Domaćin je trijumfom sa sedam razlike stekao prednost u međusobnim duelima.

BAJERN 87

C. ZVEZDA 80

DVORANA „Audi dom“. Gledalaca: 6.000. Sudije: Latiševs, Peruga, Travicki.

BAJERN: Vajler-Beb 7, Volden 7, Sili 3, Vinston 20, Gifaj 11, Hanter 8, Bonga, Lučić 20 (4/4 za dva, 4/6 za tri), Obst 3, Cipser, Vimberg, Gilespi 8 (9 sk).

C. ZVEZDA: Vildoza 18 (4/5 za dva, 2/9 za tri, 5 as), Lazarević 3, Kampaco 16 (1/4 za dva, 3/11 za tri, 7 as), Mitrović 5, Martin 8, Dobrić 3, Ivanović, Nedović 15 (4 as), Marković, Kuzmić, Petrušev 10, Bentil 2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana