ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN! Potpuno lud meč u Nišu: Prekid utakmice, Duško Ivanović isključen, crno-beli ispustili +18

Novosti online

17. 02. 2023. u 23:07

KOŠARKAŠI Partizana i Crvene zvezde ukrstili su koplja u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i režirali pravi košarkaški triler. Na kraju tim sa Malog Kalemegdana odneo je pobedu rezultatom 83:75.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ПАРТИЗАН! Потпуно луд меч у Нишу: Прекид утакмице, Душко Ивановић искључен, црно-бели испустили +18

FOTO: A.Ilić

Sve je prštalo danas na parketu, ali i na tribinama hale "Čair".  Dva velikana srpske košarke kao i mnogo puta do sada priredila su meč za pamćenje.

Zvezda je do sredine prve deonice igrala egal utakmicu, ali od trenutka kada je na semofru pisalo 7:7 krenula je šuterska klinika crno-belih.

Usijala se ruka Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija koji su iz napada u napad pronalazili samo dno mrežice, a "parni valjak" na njihovim krilima gradi ogromnih +18.

Eksplodirao je crno-beli "kop" koji je gledao kako njihovi heroji uništavaju večitog rivala.

Da stvar bude još gora po sve u crveno-belom Duško Ivanović dobija dve tehničke u nizu zbog oštrih prigovora! Strateg Crvene zvezde morao je da napusti parket hale "Čair".

Nebojša Ilić je preuzeo njegovu ulogu. Ulog je bio veliki, a strasti ogromne. Delovalo je da bi pri tom rezultatu i takvoj konstalaciji Srbija već sredinom druge deonice mogla da dobije novog osvajača "Žućkovo levice".

Partizan sa sjajnih 73,3 procenta šuta iz igre, na drugoj strani Crvena zvezda sa katastrofalnih  1/11 u šutu van linije 6,75. Čaki ni 5 ofanzivnih skokova, kao i nadmoć pod obručima nije zamaskirala loše šutersko veče tima sa Malog Kalemegdana, koji na odmor odlazi sa 10 poena suficita. 

A onda, čudesan preokret započinje argentinski duo Kampaco-Vildoza, koji kao da nije postojao u prvom delu meča.

Zaplesali su svoj dobro prepoznatljivi tango po klizavom parketu "Čaira" i topili prednost rivala. Obradovićeva četa koja je letela u prvom delu meča nije znala šta ju je snašlo.

Foto: A.Ilic

Fanatična odbrana Zvezde na granici faula, Lesor i Panter udvajani, a ono što su započeli Argentinci dovršio je Filip Petrušev nestvarnom rolom krajem treće i početkom odlučujeće deonice.

Momak koji je bio na širem spisku reprezentacije Srbije preuzeo je lidersku ulogu, izgradio +6 nakon -18, a trojka Nedovića nokautirala je Partizan. Zvezda ide na 69:60, kada je meč zbog ubacivanja predmeta na teren prekinut.

Sudije su baš kao i u polufinalnom meču napustile parket, a vratile su se tek nakon blizu 30 minuta, i to tek nakon što su kapiteni obeju ekipa sa mikrofonom uputili poslednji apel da će meč ukoliko bilo šta upadne na teren, biti prekinut.

I zaista, njihove reči umirile su uzavrelu atmosferu. Meč je nastavljen, Zvezda poenima Luke Mitrovića na manje od četiri minuta pre kaja ide na maksimalnih +11, ali crno-beli odbili su da podignu belu zastavicu i trojkom Kevina Pantera došli na -4 minut i 30 sekundi pre kraja meča.

FOTO: A.Ilic

Ipak crveno-beli nisu podlegli pritisku, a suficit koji su imali bio je dovoljan da se plasiraju u finale Kupa Radivoja Koraća u kom ih čeka ekipa Mege.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Luka Vildoza sa 15 poena, dok su po 14 dodali Filip Petrušev i Nemanja Nedović. Kod Partizana je odličan bio Zek Lidej sa 16 poena, dok je Naneli dodao 19.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 75:83

HALA: "Čair"

GLEDALACA: 4.800

SUDIJE: Uroš Nikolić, Uroš Obrknežević, Stefan Ćalić.

STRELCI:

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 16 (5sk), Drezgić, Avraamović 3 (4as), Panter 12 (4 izg.l), Smailagić, Egzum 8, Mikić, Naneli 19 (6sk), Lesor 13 (12sk), Trifunović 2, Anđušić 2

ZVEZDA: Vildoza 15 (6sk), Lazarević, Kampaco 12 (7as), Mitrović 11 (7sk), Lazić 3 (3as), Martin 2, Dobrić 4, Nedović 14, Marković, Kuzmić, Petrušev 14, Bentil 8 (7sk)

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Kraj meča! Crvena zvezda je drugi finalista Kupa Radivoja Koraća!

39. minut - Bentil pogađa uz faul! Deluje da nema više povratka za crno-bele

38. minut - Ide trojka! Kakav meč! Kevin Panter trojka kao kap. Sledi drama u Čairu, samo +4 za Zvezdu, crno-beli za tili čas ponovo hvataju rezutatski priključak. Lesor sada pravi faul pri šutu za tri Luke Vildoze koji danas ima 4/4 na liniji penala. Argentinac nastavlja sigurno i pogađa i naredna tri, 80:73.

37. minut - Luka Vildoza krade loptu i polaže u kontri! Ali Džejms Naneli ekspresno uzvraća prodorom i poentira uz faul. Koš i faul Nanelija, 77:70.

36. minut - Ponovo Luka Mitrović pogađa iz reketa! Crveno-beli na ogromnih +11. NA drugoj strani Zek Ledej pogađa otvorenu trojku! Ništa još niej gotovo

35. minut - Dante Egzum pogađa dva penala, 71:64, a Luka Mitrović silovito zakucava u posedu Zvezde, 73:64.

34. minut - Luka Mitrović pogađa iz reketa nakon sjajne asistencije iza leđa Fakunda Kampaca.

33. minut - Meč je nastavljen! Matijas Lesor poentira nakon ofanzivnog skoka. Francuz na dabl-dabl učinku, 13 poena i 11 skokova. 

PREKID UTAKMICE - Sudije su i u drugom polufinalu napustile teren. Ovoga puta je razlog preveliki broj ubačenih predmeta na parket. Ostaje neizvesno da li će polufinale Kupa Koraća biti nastavljeno. Kako "Novosti" nezvanično saznaju traži se pražnjenje dela tribina. Kapiteni obeju ekipa napustili su teren i otišli su sa delegatom na razgovor sa sudijama u svlačionicama "Čaira".

Kapiteni obeju ekipa sada su se vratili na parket i uputili poslednji apel navijačima  da moraju da prestanu sa ubacivanjem predmeta. Ukoliko bilo šta završi na parketu, meč će biti prekinut potpuno!

33. minut - Nedović za tri! Delirijum na tribini gde su smeštene "delije", Partizan ne zna šta ga je snašlo.

31. minut - Nemanja Nedović pogađa sa distance! Crno-beli u nokdaunu potpunom.

 

TREĆA ČETVRTINA 

30. minut - Filip Petrušev za tri! Zvezda vodi nakon -18, kraj treće deonice, sledi triler završnica.

28. minut - Period utakmice kada se ušlo u penal-obračun, Filip Petruš pogađa sada oba puta sa linije penala, a potom i sa poludistance, 58:56.

27. minut - Prekid utakmice! Delije su u kontinuitetu vređale trenera Partizana, sudije su prekinule meč, a Branko Lazić je potom uputio molbe navijačima tima sa Malog Kalemegdana. Meč je nastavljen.

Džejms Naneli pogađa uz faul! Najefikasniji igrač susreta potom pogađa i dodatno slobodno bacanje, Partizan ima 58:51, a na drugoj strani Luka Mitrović polovičan.

26. minut - Luka Vildoza cepa mrežicu! Pre toga je Džejms Naneli pogodio za dva, 54:50. Bentil pravi faul u reketu nad Lesorom, crveno-beli u bonusu.

25. minut - Silovito zakucavanje Matijasa Lesora! Važni poeni za Obradovićeve pulene, nakon što je Fakundo Kampaco ponovo realizovao oba penala. 

24. minut - Luka Vildoza sada za tri! Njegova mini serija 5:0, tim sa Malog Kalemegdana je sada prišao na samo -5.

23. minut - Fakundo Kampaco za tri! Kakav meč, Zvezda sa -18 do -7.

22. minut - Fakundo Kampaco fauliran pri šutu. Argentinac pogađa oba penala, Zvezda na -11, a Avramović promašuje u posedu Partizana. Zatim ponovo fauliran Kampaco, koji je ovoga puta polovičan na liniji slobodnih bacanja, 47:37.

21. minut - Džejms Naneli otvara treću deonicu novi poenima, 47:34, Branko Lazić promašuje za tri, kapiten Zvezde ima 1/5 ove večeri.

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut -  Kraj prvog poluvremena u Nišu i to kakvog! Sve je prštalo danas na parketu, ali i na tribinama hale "Čair". Partizan sa sjajnih 73,3 procenta šuta iz igre, na drugoj strani Crvena zvezda ima 53,3 procenta, i loših 1/11 u šutu van linije 6,75.

Čaki ni 5 ofanzivnih skokova, kao i nadmoć pod obručima nije zamaskirala katastrofalno šutersko veče tima sa Malod Kalemegdana.

19. minut - Ponovo fenomenalna asistencija argentinskog plejmejkera i ponovo Ben Bentil dolazi do lakih poena.

18. minut - Važni poeni Fakunda Kampaca, pa potom i maestralna asistencija za Ben Bentila, 44:30.

17. minut- Egzum pogađa za tri 40:25! Nestvarno šutersko veče Partizana se nastavlja.

16. minut - Lesor pogađa uz faul 37:23, Partizan u naletu Zvezda ne može ništa da pogodi

15. minut - Partizan ima +10! Džejms Naneli pogađa trojku iz ugla, delirijum na delu tribine na kom su smeštene najvatrenije pristalice parnog valjka.

14. minut - Period praznog hoda obeju ekipa. Poeni Luke Mitrovića su približili crveno-bele na -7.

13. minut - Zek Ledej za tri! Partizan ide na velikih 28:19.

12. minut - Duško Ivanović dobija dve tehničke u nizu zbog oštrih prigovora! Strateg Crvene zvezde mora da napusti parket hale Čair. Nebojša Ilić će preuzeti njegovu ulogu. Ulog je veliki, strasti su ogromne, a ovaj trenutak bi mogao da ima enorman uticaj na konačan epilog.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Kraj prve četvrtine. Parni valjak ima +6 nakon prvog kvartala. Crno-beli imaju 3/6 u šutu za tri, četa Duška Ivanovića ima 1/7. U redovima Partizana najefikasnij Zek Ledej sa 8, na drugoj strani Nemanja Nedović je upisao 6 u prvoj deonici.

9. minut - Deluje da bi košarkaška Srbija ponovo mogla da gleda prekid utakmice polufinala Kupa Koraća! Navijači Partizana neprestano vređaju porodicu Nebojše Čovića, ovoga puta supruga predsednik Crvene zvezde je na tapetu. Konstantni apeli sa razlgasa hale u "Čairu" da se prekine sa skandiranjem ne prestaju.

8. minut - Strašan prodor Nemanje Nedovića i poeni uz faul Lesora! Partizan u bonusu, Nedović nekonvertuje dodatno slobodno bacanje,14:11, ali nakon promašaja Avramovića miljenik delije ponovo pogađa za dva.

7. minut - Zek Ledej cepa mrežicu! Serija crno-belih 5:0, pre toga je Matijas Lesor poentirao iz reketa. Tajm-aut Duško Ivanović.

5. minut - Dva napada i dve trojke, prvo Lazić, a onda Ledej na drugoj strani, posle toga Kampaco pronalazi put do koša, a onda isto čini i Egzum - 7:7.

3. minut - 2:2 - Ben Bentil zakucava i donosi prvu prednost crveno-belima u ovom polufinalu. Sve neutralipe egzum u narednom napadu.

Prvi napad za Crvenu zvezdu, koji nije iskoristila ekipa Duška Ivanovića. Na druoj strani trojku maši Panter, a potom sa devet metara nije bio precizan ni Fakundo Kampaco. 

1. minut - Meč je počeo! Spektakl u Nišu, borba za legendarnu "Žućkovu levicu", vežite se polećemo!

20:50 - Uzavrela atmosfera u "Čairu", pogledajte kakvu su uvertiru napravili popularni "grobari" i "delije" uoči polufinalnog susreta.

UOČI MEČA

Crno-beli su imali, možemo slobodno reći "zagrevanje" u prvoj rundi. Izabranici Željka Obradovića su kontrolisali situaciju na terenu od samog starta i na poluvremenu su stekli zalihu od 19 poena.

Narednih 20 minuta Partizan je održavao prednost i na kraju meča rezultat je glasio 91-69.

Najzaslužniji za pobedu bio je Matijas Lesor koji je imao 17 poena, dok su ga pratili Danilo Anđušić i Zek Ledej sa po 14, Aleksa Avramović se zaustavio na 13 pogodaka.

U listu strelaca su se upisali još Tristan Vukčević (9) Dante Egzum (8), Džejms Naneli (6), Uroš Trifunović (5), Kevin Panter (3), Savo Drezgić (2).

Sa druge strane crveno-beli su se mučili u prvom poluvremenu da bi već u trećem kvartalu slomili protivnika. Konačni rezultat glasio je 89-64.

Luka Vildoza je sa 18 pogodaka predvodio svoj tim, Nemanja Nedović i Filip Petrušev su kombinovano ubacili 24 poena, dok su Fakundo Kampaco i Ognjen Dobrić brojali do 10.

Poenterski učinak su imali još Stefan Marković (6), Hasan Martin (6), Branko Lazić (5), Dalibor Ilić (4), Luka Mitrović (4) i Ognjen Kuzmić (2).

"Večiti rivali" su ove sezone tri puta odmerili snage. Puleni Duška Ivanovića su trijumfovali dva puta, dok je "parni valjak" poslednji okršaj u Evroligi rešio u svoju korist.

Dve utakmice koje su se igrale u okviru Evrolige su bile na najvišem mogućem nivou i ljubitelji košarke širom Evrope su mogli da uživaju.

Prelepe slike smo mogli videti u dvorani "Aleksandar Nikolić" i "Štark" areni.

Ono što će večeras svakako praviti razliku je prisustvo Fakunda Kampaca koji će po prvi put zaigrati protiv "večitog rivala". Videćemo kako će se Argentinac snaći ali nema sumnje da će njegova pojava na terenu utakmici dati dodatnu draž.

BONUS VIDEO: MILIONI ZA KOBIJEV DRES: Potraga za novim vlasnikom na aukciji u Njujorku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)