IGRAJTE, NE ČEKAJTE KAMPACA: Zvezda u Milanu traži prekid serije poraza u Evroligi

G. KELIĆ

01. 02. 2023. u 21:23

OBAVEZA košarkaša Crvene zvezde jeste da u Milanu prikažu bolju igru nego u Bolonji i pokušaju da izvuku nešto pozitivno iz mini-turneje u Italiji. Četa Duška Ivanovića sutra (20.30) završava dupli ovonedeljni evroligaški program obračunom sa Armanijem.

ИГРАЈТЕ, НЕ ЧЕКАЈТЕ КАМПАЦА: Звезда у Милану тражи прекид серије пораза у Евролиги

Foto: M. Vukadinović

Možda i najlošiju rolu u Evropi od dolaska crnogorskog stručnjaka izveli su crveno-beli protiv Virtusa, gde poraz od 12 razlike (84:72) ne oslikava u potpunosti inferiornost koju su Beograđani imali u sudaru sa prošlogodišnjim osvajačem Evrokupa.

Čak i više od gubitka prednosti u međusobnoj koš-razlici (Zvezda u Beogradu slavila sa devet razlike), srpskog i regionalnog šampiona može da brine nagli pad forme u trenutku kada evroligaška sezona skreće u najvažniju krivinu.

Uz sutrašnju utakmicu, crveno-beli će odigrati još dva meča (Makabi, Alba) bez pomoći Fakunda Kampaca, koji će pravo igranja dobiti 2. marta protiv Bajerna. Međutim, umesto da broje sitno do tog trenutka i gledaju u omalenog argentinskog plejmejkera kao u spasioca, trebalo bi svi u aktuelnom taboru da učine sve kako bi bili na što boljoj poziciji na tabeli.

Iako "manekeni" imaju verovatno najlošiju evroligašku sezonu, i iz sveg glasa poručuju da su odustali od bilo kakvih ambicija, izabranici Etorea Mesine su u utorak kod kuće slavili protiv Baskonije, tima koji se nalazi u top osam zoni, i tako napravili odličnu uvertiru za dolazak crveno-belih.

Koliko neugodni mogu da budu pokazuje i prvi ovosezonski duel, u kojem su na iznenađenje svih u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili sa 71:67 i tako prekinuli Ivanovićev niz nepobedivosti. Na sve to, Armani je kao pobednik izašao iz poslednja četiri međusobna megdana u elitnom takmičenju.

Narednih šest u Evorligi

G Armani 2. 2.

G Makabi 9. 2.
D Alba 24. 2.
G Bajern 2. 3.
D Efes 8. 3.
G PAO 10. 3.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)