O KORNJAČAMA, PAMETI, NIMALO DOBROM PUTU I DVOJICI SRBA: Duško Ivanović grmeo posle pobede Zvezde pred derbi: Kakav umor? Od čega?!

Novosti online

23. 01. 2023. u 20:19

Zvezda i Cedevita Olimpija su odigrali vrlo zanimljivu utakmicu u 16. kolu ABA lige, ali pred "večiti derbi" sa Partizanom koji sledi u Evroligi trener crveno-belih Duško Ivanović bio je prilično nezadovoljan.

О КОРЊАЧАМА, ПАМЕТИ, НИМАЛО ДОБРОМ ПУТУ И ДВОЈИЦИ СРБА: Душко Ивановић грмео после победе Звезде пред дерби: Какав умор? Од чега?!

FOTO: KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Podsetimo, Zvezda je ubacila 100 poena Cedevita Olimpiji, ali njen strateg uopšte nije bio impresioniran.

Naprotiv.

- Jedino pozitivno je što smo pobedili. Sve ostalo je bilo... khm... da ne kažem loše, ali ne onako kako bi Zvezda trebalo da igra. Dakle, igrali smo bez agresivanosti, bez koncentracije i to nije put. Još ima mnogo da se igra, i ABA i Evroliga, to je dug put na kome moramo biti istrajni i da znamo šta hoćemo, ali to ovoga puta nije bilo tako. U jednoj basni mog pokojnog tasta, crnogorskog književnika, pitaju kornjaču "Koji je put dug? Koji je najduži put?" A kornjača kaže "Pogrešan. I kad tapkaš u mestu". E, to smo mi večeras radili - započeo je Ivanović komentarisanje utakmice.

Upitan da li je ključ za lošiju igru u defanzivi možda umor, zbunio se:

- Kakav umor? Od čega? Kad je bio meč sa Žalgirisom? U petak? Kakav umor... 

Na konstataciju da njegova ekipa nije upala u nervozu i pored toga što je suparnik većim delom prvog poluvremena imao rezultatsku prednost, odgovorio je ovkao:

- Mi smo znali da će Cedevita Olimpija da igra ovako, a večeras je stvarno igrala sjajno. I taktički, ali je još pogodila neke stvarno teške šuteve. Ali, to je njena igra. Mi smo bili spremni za to, mi nismo gubili mir. Dali su nam neke tri, četiri trojke uz našu dobru odbranu, ali dali su nam sedam, osam trojki na našu vrlo loštu odbranu. Sve u svemu, ekipa je imala stabilnost i veru da možemo da pobedimo, ali, rekao sam, ponoviću, nije to taj put. A zadovoljan sam pobedom.

Upitam šta mu se svidelo u trijumfu, Duško Ivanović je usmerio pažnju na dvojicu srpskih košaraša:

- Zadovoljan sam trećom četvrtinom, kada su Dobrić i Lazić igrali u odbrani kako treba da se igra. Da se pritisne lopta. Onda smo mi igrali lagano, nismo imali nikakvih problema. Ali, kada igramo odbranu da smo odvojeni, onda je to druga priča.

Upitan kako mu se čini igra duo očekivanog trija Nedović - Vildoza - Kampaco, a da pritom Dobrić "rešava utakmicu", gotovo da se osmehnuo:

- To je priča za navijače i vas, ali nije za mene pitanje.

Na kraju konferencije za štampu je upitan koliko ovakva utakmica može da korisna pred važan duel koji sledi:

- Može da bude izuzetno, izuzetno korisna ako smo pametni pa shvatimo kako ne treba da igramo. Izuzetno korisna! Ako nismo pametni, onda... - zaključio je Duško Ivanović.

Kada se igra večiti derbi?

Podsetimo, u Evroligi će Crvena zvezda u petak dočekati Partizan, i to s početkom od 19 časova.

Statistika

ABA liga, 16. kolo

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) 
Crvena zvezda: Holand nije igrao, Vildoza 15p, 5sk, 5as, Lazarević 6, Kampaco 19p, 5as, 3sk, 3os, Mitrović 8p, 6sk, Lazić 6p, 2os, 2sk, 2as, Dobrić 18 (trojke 4/4), Ivanović 2, Nedović 8, Kuzmić, Petrušev 13, Bentil 5
Cedevita Olimpija: Rebec 6, Ferel 24p, 7as, 4sk, Radović 8, Jeremić 16, Alibegović 14, Murić 6, Mulalić, Adams 16, Gnjidić, Omić 5p, 9sk

Tabela ABA lige

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti