PARTIZAN PREKINUO POBEDNIČKI NIZ: Crno-beli pali u Tel Avivu (FOTO)

Novosti online

11. 01. 2023. u 19:29 >> 21:54

KOŠARKAŠI Partizana poraženi su u 18. kolu Evrolige u Tel Avivu od domaćeg Makabija sa 90:81.

ПАРТИЗАН ПРЕКИНУО ПОБЕДНИЧКИ НИЗ: Црно-бели пали у Тел Авиву (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je ceo meč bio u zaostatku, ali je u samoj završnici propustio priliku da možda i uhvati priključak, a u svakom slučaju da doživi blaži poraz od onog koji je naneo Makabiju u Beogradu (bilo je plus osam za crno-bele).

Panter je bio taj koji je mogao da uvede meč na jedan posed razlike, ali je loše šutirao za trojku. To je već u sledećem napadu kaznio kapiten Izraelaca Dibartolomeo i trojkom praktično rešio pitanje pobednika. 

Makabi je do pobede stigao ofanzivnim skokom i manjim brojem izgubljenih lopti. Te dve stavke nisu dozvoljavale crno-belima da uhvate priključak posle startnih 12-0 za "ponos Izraela" koji je ubacio 20 poena iz takozvane "druge šanse".

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Lorenzo Braun sa 21 poenom, Kolson je dodao 19. Kod crno-belih Panter je ubacio 22, a Egzum 17.

Partizan je prekinuo pobednički niz od četiri pobede i sada ima skor od osam pobeda i deset poraza. Makabi je na 10-8.

Crno-beli za dva dana dočekuju Baskoniju u Areni, a Makabi će u goste Panatinaikosu.

 

Makabi - Partizan 90:81 (četvrta četvrtina)

40' - Tajm-aut traži Željko Obradović na 11 sekundi pre kraja nakon što je Braun ubacio dva slobodna bacanja.

Ostala je prvobitna odluka, lopta je za Makabi koji je pred pobedom. Crno-beli su u Beogradu slavili sa plus osam, bilo bi dobro da izgube sa manjom razlikom.

40' - Ledej pogađa za dva, ali uzvraća Braun. Sudije gledaju snimak posle koškanja Pantera i Kolsona. Obojica su dobili tehničke, ali sada sudfije gledaju da li je mrežicu povukao igrač Partizana ili Makabija, ako je ovo drugo onda se crno-belima priznaje koš.

39' - Preterao je sada Panter, imao je priliku da potpuno vrati crno-bele u meč, a to na drugoj strani kažnjava Dibartolomei.

38' - Papapetru za trenutak krade loptu, ali imaće Makabi slobodna bacanja posle faula Lesora nad Nibom. Novi tajm-aut Željka Obradovića. Martin pogađa trojku po povratku u igru. Panter uzvraća opet sa velike daljine.

37' - Lorenzo Braun trojkom ne dozvoljava crno-belima da se opet približe, ali pogađa Panter pod faulom. Boldvin je zaradio petu ličnu i za njega je meč završen. Osam poena i četiri asistencije su skroman učinak za njega. Panter pogađa dodatno bacanje.

36' - Kolson promašuje za tri, a lopta je opet stigla do igrača Makabija, srećom 13. ofanzivni skok bio je baksuzan. 

Ustanovile su sudije da je Panter poslednji igrao loptom pa je posed ipak za Makabi. Nibo zakucava, posle 12. ofanzivnog skoka Makabija. Boldvin na drugoj strani pravi četvrti faul, Panter precizan sa linije penala. Šesnaest poena njegovih za sada.

35'- Lorenzo Braun pogađa iz polaganja. Avramović sada promašuje iz teške pozicije, ali Boldvin na drugoj strani ne pogađa. Partizan ima novi napad i priliku da ponovo vrati na minus šest. Ipak, čelendž ovde traži Oded Kataš...

34' - Napravio je Partizan dve brze kontre i sa četiri poena sveo razliku na samo šest poena. Kataš prinuđen na tajm-aut.

33' - Avramović opet posle prodora pogađa uz iznuđeno dodatno slobodno bacanje. Opet je precizan i sada je i on dvocifren sa 11 poena.

32' - Adams pogađa trojku, tek četvrtu za Makabi večeras. Pogađa i Panter, ali uzvraća Sorkin koji s druge strane pravi faul posle Lesorovog skoka u napadu.

31- - Avramović pogađa na drugi obruč a pošto je bio pod faulom pogađa i dodatno slobodno.

Kraj treće četvrtine

30' - Sudije su u završnici treće četvrtine malo počele da naginju ka domaćinu, neverovatno je đta su sada svirali Anđušiću kao faul u napadu. Braun sa kapice reketa pogađa i odlazi se na poslednji odmor sa plus 11 za domaćina.

29' - Opet je promašio neometan, ali ne pogađa ni Anđušić. Krade loptu Papapetru, ali nema koša iz kontre, a nema opet ni trojke Boldvina - neverovatno.

28' - Sada trojka Egzuma! Boldvin s druge strane neprecizan, ali nema novih poena za Partizan jer Egzum pravi korake. Anđušić pravi faul nad Boldvinom, to je njegova treća lična i seli se na klupu. Boldvin je siguran sa linije penala, mnogo precizniji nego za tri.

27' - Bonzi Kolson dolazi do laganih poena iz kontre, a navijači Makabija počinju pesmu. Egzum je opet na liniji slobodnih bacanja i opet je oba puta precizan. Sada je sa 14 poena najefikasniji u našem timu.

26' - Egzum je opet na liniji slobodnih bacanja, ali je sada oba puta bio precizan. Partizan se odbranio, ali Anđušić ne pogađa. 

Pauza zbog televizijskog tajm-auta.

26' - Martin konačno prekida post Makabija za tri, tek treća trojka, a prva posle prve četvrtine. Egzum pogađa samo jedno slobodno s druge strane. On je treći dvocifren u redovima Partizana posle Pantera i Ledeja.

25' - Martin pogađa uz dodatno slobodno bacanje pošto je pobegao Ledeju koji ga faulira. Precizan je Martin sa linije pa se Makabi vraća na plus deset. 

24' - Martin pravi faul na Ledeju koji nije precizan prvi put, ali je popravio utisak iz druge. Braun promašuje za tri, ali opet taj ofanzivni skok Makabija. Srećom, Kolson neprecizan. Ne pogađa ni Trifunović trojku preko Brauna iz kontre.

23' - Avramović ide na klupu posle treće izgubljene lopte. Ipak, Makabi nije uspeo da izvede aut za pet sekundi pa se posed vraća Partizanu. 

22' - Braun pogađa sa poludistance, a Avramović promašuje za tri iz teške pozicije. Uzvraća Kolson, a s druge strane faul pravi Boldvin. Prvi promašaj Pantera, kažnjava Sorkin.

21' - Počelo je drugo poluvreme, Makabi ima prvi napad. Koen neprecizan za tri poena. S druge strane Kolson pravi faul. Aleksa Avramović trojkom otvara drugo poluvreme i Partizan je sada na minus četiri. 

Partizan je u završnici prvog poluvremena dosta popravio utisak, ali moraće to u nastavku da bude mnogo bolje. Pre svega se to odnosi na igru u odbrani gde s crno-beli prepustili veliki broj drugih šansi Makabiju koji je imao osam ofanzivnih skokova.

Kraj prvog poluvremena

20' - Dibartolomio i Boldvin promašuju trojke, ali ofanzivni skok pravi Sorkin. Iznudio je faul, i on je polovičan. Zek Ledej iz nemoguće situacije smanjuje na minus sedam, s kojom razlikom se ide na veliki odmor, jer Braun nije iskoristio poslednji napad. 

19' - Lesor pogađa iz drugog pokušaja pošto je Lesor promašio zicer. S druge strane Kolson je iznudio faul, ali je bio polovičan. Lesor laganim zakucavanjem smanjuje na minus osam, posle čega Makabi uzima novi tajm-aut.

18' - Nibo polovičan sa linije za slobodna bacanja posle trećeg faula Egzuma. Obradović traži novi tajm-aut jer Partizan već nekoliko minuta ne uspeva da se približi Makabiju.

17' - Egzum je pogodio oba slobodna bacanja, a sa druge strane Trifunović dobro brani protiv Brauna. Ali ne snalazi se u napadu i nepreciznim pasom predaje loptu Makabiju. Srećom boldvin ne pogađa trojku, to je njegov treći pokušaj i treći promašaj iza linije za tri.

15' - Lorenzo Braun promašuje otvorenu trojku, ali Kolson posle ofanzivnog skoka poentira. Panter uzvraća, ali opet Kolson vraća. Najefikasniji je na terenu sa 14 poena.

14' - Bomba Kevina Pantera sa osam metara! Braun je s druge strane poentirao preko Ledeja, ali je poslednji loptu dirao košarkaš Partizana pa se poeni pripisuju kapitenu Makabija Dibartolomeu. S druge strane Uroš Trifunović trojkom tera KAtaša da sada on pozove tajm-aut jer je Partizan došao na "samo" minus osam - 35:27.

13' - Sada Braun pravi prekršaj, to je njegova prva lična greška. Na liniji slobodnjaka je Egzum koji promašuje prvo, ali je siguran iz popravnog. Ledej je pogodio oba puta, nakon što je u prethodnom napadu Braun pogodio na drugi obruč.

12' - Opet su crno-beli na jednocifrenom zaostatku posle pogotka Zeka Ledeja iz teške situacije. Ali opet samo za kratko - s druge strane, Lesor pravi faul a Braun pogađa oba slobodna.

11' - Drugu deonicu otvara Adams dvojkom, Panter uzvraća trojkom iz teške pozicije. Martin je napravio prekršaj nad Egzumom, to je njegova druga lična greška.

Kraj prve četvrtine

10' - Martin vraća Makabi na +11, čime je i završena prva četvrtina. Bonzi Kolson predvodio je "ponos Izraela" sa 10 poena. S druge strane Egzum i Panter jedini sa po četiri.

9' - Lorenzo Braun pogađa posle prodora, aonda je usledio neverovatan niz promašaja sa obe strane. Panter je siguran oba puta sa linije penala. Usledila je odlična odbrana Ledeja na Sorkinu, a Egzum iz teške pozicije vraća Partizan na jednocifren zaostatak.

8' - Upisao se i kapiten crno-belih Kevin Panter. Crno-beli su popavili i igru u odbrani.

6' - Lesor je ubacio jedno od dva slobodna bacanja. Makabi je napravio već četiri faula. Egzum pogađa na drugi obruč. Anđušić ne pogađa iz kontre, ali je na drugoj strani Martin siguran

5' - Zek Ledej upisuje Partizan na semafor. Posle puna četiri minuta crno-beli su poentirali. Lesor menja Smajlagića. Pogađa i Naneli iz teške pozicije, ali Kolson prekida ovu mini-seriju Partizana sa dve trojke kojima Makabi dolazi do +14.

4' - Madar promašuje za tri, a Boldvin sa poludistance preko Smajlagića. Partizan skoro četiri minuta bez poena, zbog čega je tajm-autom morao da reaguje Željko Obradović.

3' - Nibo zakucava dva puta zaredom, Partizan i dalje bez poena.

1' - Makabi dolazi do prvoh poena preko Kolsona. Partizan je propustio dva napada, a Makabi preko Lorenza Brauna stiže do 4:0

Utakmica uskoro počinje, objavljene su startne petorke. Podršku ima i Partizan, pošto je na tribinama Menora Mivtahim arene pristuno oko 60 grobara.

Prve petorke:

Makabi: Braun, Kolson, Koen, Boldvin, Nibo
Partizan: Naneli, Madar, Smajlagić, Papapetru, Ledej

Uoči meča:

Crno-beli u ovaj meč ulaze sa sjajnom formom. Izabranici Željka Obradovića su vazili četiri trijumfa u elitnom takmičenju (Efes, Fenerbahče, Bajern i Monako). 

Sigurno da im pobede protiv nekih od najboljih ekipa Starog kontinenta ulivaju samopouzdanje i upravo će na tu kartu igrati i protiv "ponosa Izraela".

Sa druge strane igrači koje sa klupe predvodi Oded Kataš su doživeli ubedljiv poraz u pršlom kolu od Real Madrida (98:65) i učiniće sve da se vrate na trijumfalni kolosek, ali za dosta toga se pita Partizan.

U prvom meču ovih rivala crno-beli su u prepunoj "Areni" srušili Makabi sa 96:88, a odličan meč su odigrali Zek Ledej i Dante Egzum koji su brojali do 21. 

Partizan u ovaj duel ulazi sa učinkom 8-9, a tim iz Tel Aviva 9-8.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!