"NIJE LAKO U 'PIONIRU', TO JE MITSKA DVORANA": Trener Reala svestan šta čeka "kraljeviće" protiv Crvene zvezde

Novosti online

10. 01. 2023. u 11:00

CRVENA zvezda utakmicom protiv Real Madrida nastavlja takmičenje u Evroligi. Trener "kraljevića" Čus Mateo je svestan da njegovu ekipu čeka težak posao u Beogradu.

НИЈЕ ЛАКО У ПИОНИРУ, ТО ЈЕ МИТСКА ДВОРАНА: Тренер Реала свестан шта чека краљевиће против Црвене звезде

FOTO: KK Crvena zvezda

Španski stručnjak imao je samo reči hvale za šampiona ABA lige, za koga smatra da je promenio stil igre u odnosu na prvi duel ovih rivala koji su "kraljevići" dobili.

- Crvena zvezda se mnogo promenila od oktobra. U poslednjih deset utakmica dobila je osam, radikalna je promena stila igre. Jako je teško pobediti Crvenu zvezdu u Beogradu, bez obzira na to što su dva poraza u tom nizu od deset utakmica došla upravo na parketu "Pionira". Oni se bore do kraja, sa mnogo intenziteta, tim sa mnogo vrlina, igraju timski. Defanzivno su jako dobri, pogotovo u situacijama jedan na jedan - rekao je Mateo.

Real ima problema sa povređenim igračima, ne kao Zvezda, ali ih ima.

- Idemo u Beograd sa 12 igrača, svi koji su igrali protiv Gran Kanarije su u kombinaciji. Ideja je da nam se Mario Hezonja priključi u Beogradu. Imao je neke probleme koje je morao da reši. Dakle, 12 plus Mario.

Čus Mateo/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Svestan je koliko je teško igrati u hali "Aleksandar Nikolić".

- To je mitska dvorana, koju navijači uvek napune do vrha i guraju svoj tim napred. Ta dvorana odiše košarkom. Tu nikada nije lako igrati, jer je atmosfera uzavrela, gostima je jako teško.

Otkrio je i to šta je potrebno da urade njegovi izabranici kako bi došli u situaciju da trijumfuju u Beogradu.

- Prvo, moramo da uđemo u meč sa jakim intenzitetom. Moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti na minimum, da biramo dobre situacije za šut i igramo agresivno u napadu. Naravno, treba i da vodimo računa o osnovama - skoku, trčanju i da kažnjavamo njihove greške iz kontri.

Ipak, on u prestonici Srbije neće moći da računa na dva važna igrača, Gabrijela Deka i Rudija Fernandeza.

- Rudi se dobro oporavlja, nadamo se da će uskoro biti na treningu. Još je rano za njega da ide sa nama na put i igra. Dek je imao neke testove, otpisali smo ozbiljnu povredu, ali i dalje ga muči zadnja loža desne noge. Moramo da reagujemo iz predostrožnosti i da ga oporavimo lepo - zaključio je Mateo.

Dosta problema imaju i crveno-beli. Duško Ivanović ne može da računa na argentinski dvojac Fakundo Kampaco - Luka Vildoza, kao i na Nikolu Ivanovića i Hasana Martina.

Utakmica Crvena zvezda - Real Madrid igra se sutra od 19 sati.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima