ČOVIĆ O ZVEZDINOJ KAZNI: Zahvaljuje se Bodirogi, ostali su krivi

Novosti online

06. 01. 2023. u 10:50

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se javnosti dan nakon što je Evroliga izrekla oštru kaznu crveno-belima i zabranila im da registruju igrače do kraja februara, uključujući i argentinskog plejmejkera Fakunda Kampaca.

ЧОВИЋ О ЗВЕЗДИНОЈ КАЗНИ: Захваљује се Бодироги, остали су криви

foto: Tanjug/Milica Nikolić

 - Nije samo Kampaco, ima tu još više igrača. Bio je u opticaju i Polonara. U svakom slučaju, videćemo. Nemam mi razloga da očajavamo, mi smo i bez Kampaca napravili ove rezultate. Ja sam znao da će doći do ovoga, imajući u vidu da mi godinama unazad imamo sudare sa "trofejnima" koji bi po svaku ceni i na neki način da se dokopaju prvih mesta. To se sve pretvorilo u jednu ružnu i odvratnu priču - rekao je Čović.

Zahvalio se ELPA, Uniji evroligaških igrača.

- Mi svaka četiri meseca potpisujete deklaraciju EL i dajete izjavu da li dugujete ili ne. Rekli smo da ne dugujemo iz prostog razloga što su napravljeni određeni dogovori. E sad, napravljeni su dogovori da do kraja juula prošle godine izmirimo obaveze. Pretežno prema igračima i nešto prema treneru Dejanu Radonjiću. Nismo uspeli da izmirimo do kraja jula, jer taj dogovor nije ispoštovan. Mi smo poslali deklaraciju, potpisali, nažalost nismo izmirili do kraja jula. Pojavio se Volters, kad će biti pare - izmirili smo! Holins, kad će biti pare - izmirili smo. Onda se odjednom, kao i 2017. pojavio Dejan Radonjić. Interesantno je da ELPA kreće da šuška okolo, špijunira, da pita igrače koliko vam duguju, ovako ili onako. Ja sam im vrlo zahvalan na saopštenju oko Kampaca, oni treba da zaštite igrače.

Nastavio je Čović uz osvrt na ulogu Španaca oko Kampaca.

- Onda se pojavljuje nešto što nije uobičajeno u Evroligi, a to je BAT. To je FIBA, pojavljuje se Radanov sa 100.000 evra koliko se duguje. A znate li koliko slučajeva ima, da se duguje, između ostalog i Partizanov. Sve počinje da se ubrzava, promena trenera u Zvezdi olako shvaćena. Oni kažu "mi ćemo to da išamaramo." Mi ulazimo iz prve u petu, dođe Duško Ivanović, pokrenemo strukturu, napravi čovek 10-0, tad počinje da se shvata ozbiljno. Maksimalno ozbiljno počinju da shvataju kad smo ih išamarali u ABA, a onda kreće ekstremna ozbiljnost kada smo ih 8. decembra pobedili u prvoj istorijskoj utakmici Zvezde i Partizana u Evroligi gde smo ih pobedili. Tad kreće igranka i napad. Pojavljuje se Kampaco. Onda stepen ugroženosti i kod pojedinih španskih klubova. Kako mi to možemo da dovedemo? I umesto da se dozvoli Kampaco, onda se pravi ovakav slučaj. Mi jesmo u prekršaju, ali smo se obavezali da ćemo vratiti. Svi naši dugovi prema igračima i trenerima su pokriveni sporazumima. Tu piše da ćemo ve izmiriti do kraja prošle godone. I sve obaveze izmirujemo sa 30. decembrom 2022. godine.

Reagovao je Čović i na reči Dejana Bodiroge, koji je rekao da je u interesu Evrolige i da Kampaco igra, i da je njegov stav da registraciju treba dozvoliti. Ipak, Bodiroga nema moć da to odobri, već je moguća promena odluke u rukama Maršala Glikmana, CEO Evrolige. Čović je zahvalio Bodirogi na saradnji uz reči da je sve sa njim prošlo u maksimalno korektnim odnosima kroz nekoliko razgovora. 

- Što se tiče Bodiroge, imali smo nekoliko konstruktivnih razgovora. Na kraju krajeva, on je bio i igrač u reprezentaciji dok sam ja bio predsednik Saveza, bez obzira na neke nesporazume koje smo imali, veoma smo imali korektan odnos i veoma je profesionalan odnos Bodiroge, koji je juče eksplicitno i jasno rekao da Evroligi treba da Kampaco igra. 

Onda je aludirao na Špance.

-Sad kreću da nas shvataju ozbiljno, kreće iranka i napad, vidite, Vildosa je došao pre Duška Ivanovića. Dok je još bio Vlada Jovanović tu. Sad kreće napad na Zvezdu, pojavljuje se Kampaco, kako sad... Stepen ugroženosti se pojavljuje kod Španaca. Zvezda nema veze sa time, već Baskonija sa Vildosom. Zvezda oko Kampaca nema sa Realom ama baš ništa. 

BONUS VIDEO:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu