BOGDANOVIĆ ZA ISTORIJU NBA: Prestigao slavnog hrvatskog košarkaša

Novosti online

04. 01. 2023. u 09:28

Bojan Bogdanović postao je najefikasniji hrvatski košarkaš u istoriji NBA lige.

БОГДАНОВИЋ ЗА ИСТОРИЈУ НБА: Престигао славног хрватског кошаркаша

FOTO: EPA

Bojan Bogdanović, lider Detroita, pretekao je Tonija Kukoča na listi hrvatskih košarkaša u NBA po efikasnosti. On je učinio to u duelu protiv Minesote, ubacio je 28 poena i tako ispisao nove stranice istorije. Ukupno u karijeri Bojan ima 9.835 poena na 641 NBA utakmici i tako je preskočio Tonija Kukoča, trostrukog NBA šampiona sa Čikago bulsima, koji je u karijeri na 846 nastupa upisao 9.810 poena.

Bogdanović je nakon utakmice govorio o svom velikom uspehu.

- Za mene je ovo veliki trenutak jer smo imali nekad i imamo i sad zaista odlične igrače u ligi. Toni Kukoč je osvojio nekoliko prstenova sa Majklom Džordanom u Čikagu, takođe, imali smo preminulog Dražena Petrovića, koji je igrao nekoliko sezona i bio prava senzacija. Dino Rađa je bio u Bostonu, tako da se ponosim odakle sam došao i koje igrao košarku za moju državu. Jednostavno je priznanje veliko - izjavio je Bojan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)