KLIMAVA ODBRANA CRNO-BELIH: Pljušte stotke po Partizanu

V. P

25. 11. 2022. u 22:51

NE može se reći da je Partizan prošao neslavno na španskoj turneji, imajući na umu da su Barselona i Real kandidati za fajnal-for Evrolige. Međutim, osim povrede Alena Smailagića, navijače crno-belih trebalo bi da zabrine nedopustivo klimava odbrana tima Željka Obradovića.

КЛИМАВА ОДБРАНА ЦРНО-БЕЛИХ: Пљуште стотке по Партизану

FOTO: Evroliga

Kraljevski klub je treći koji je ove sezone postigao stotku protiv Partizana (105:97), prethodno su to učinili Baskonija (103:96) i Alba (100:84). Odlična napadačka predstava crno-belih u madridskom "Vizink centru" nije mogla da se nosi sa zapostavljenom defanzivom.

- Pokušali smo da spremimo meč protiv Reala najbolje što smo mogli i u velikom delu igrali smo na visokom nivou - rekao je Obradović.

- Potpuno različito u odnosu na duel sa Barselonom. Neke situacije u odbrani su odlučile utakmicu, naravno, i ekstra kvalitet Reala. Bilo je i u Barseloni dobrih momenata, a uvek govorim igračima jednu stvar. Kada se posle utakmice vratimo u svlačionicu, moramo da budemo zadovoljni energijom i angažovanjem. To smo ispunili.

Crno-beli su prinudno odustali od svoje koncepcije i ispalili čak 35 šuteva za tri poena, šest više nego za dva.

- Znali smo da nas očekuje drugačija utakmica u odnosu na sve prethodne, jer Real ima Valtera Tavaresa pod košem - kaže Danilo Anđušić.

- Morali smo da napadamo drugačije u odnosu na ostale utakmice. Dobro smo počeli, odigrali fenomenalno u napadu, ali smo posustali u drugoj četvrtini. Nismo uzimali dobre šuteve i to nas je koštalo utakmice. Držali smo se u nastavku, ali Real je jedan od najdominantnijih timova, a Tavares jedan od najdominantnijih igrača. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ABA 2 LIGA UŠLA U ZAVRŠNU FAZU: Poznati termini polufinala