ZVEZDA STAJALICA: Crveno-beli nikako da se pomere sa mrtve tačke ove sezone

Novosti online

05. 11. 2022. u 22:57

NAKON šest evroligaških kola Zvezda je prikovana za dno tabele sa istim skorom kao Panatinaikos i Bajern (1-5), ali lošijom koš-razlikom.

ЗВЕЗДА СТАЈАЛИЦА: Црвено-бели никако да се помере са мртве тачке ове сезоне

Foto: Evroliga

Popularni fenjer u rukama crveno-belih nije razlog za uzbunu na Kališu, posebno imajući na umu težak raspored u uvodu sezone. Više od zaređalih poraza, klub i njegove navijače trebalo bi da zabrine stagnacija praćena letargijom igračkog kadra. Ovo što smo gledali u dosadašnjem delu takmičenja nije Zvezda padalica, već Zvezda stajalica.

Tendencija pomaka u igri gotovo je nevidljiva, svaka utakmica liči jedna na drugu, osim prvog poluvremena susreta sa Bajernom, u kojem je zaličila na solidnu evroligašku ekipu.

Već u narednom meču, na gostovanju u Monaku, ponovo je zauzela početnu poziciju. Izgledala je kao trkač na pokretnoj traci, koji se upinje da postigne brzinu ne pomerajući se s nulte tačke. Individualno moćni "kneževi" trenera Saše Obradovića igrali su taman koliko je potrebno za pobedu, trkači u mestu Vladimira Jovanovića mogli su danima da pumpaju mišiće i opet ne bi prešli ciljnu liniju. Bekovski motor kašljucao je i ispuštao gust dim u sudaru sa luksuznim sportskim modelima Monaka.

Nedovoljno spremnog Luku Vildozu sustigao je umor, nerezonski je glavinjao kroz protivničku odbranu, iznuđeno težio egzibicijama kad im vreme nije. Posle duge pauze zbog povrede lista noge, Nemanja Nedović i dalje vodi unutrašnju bitku. Strah ga sputava da se upusti u prodore, doskoci su mu bojažljivi i evidentno je da će proteći još dosta evroligaške vode dok ne probije tu psihološku barijeru. Džon Holand, Bursin "pitbul" iz prethodne sezone, nema definisanu ulogu u timu, Ognjena Dobrića je povreda katapultirala daleko od forme jednog od stubova igre.

Hasan Martin iz Budućnosti u sezoni 2019/2020. i Hasan Martin iz Zvezde nisu isti. Operacija kolena oduzela mu je dobar deo atletskih sposobnosti koje su ga i preporučile Olimpijakosu. Sporim, ali redovnim koracima, napreduje Filip Petrušev, ubedljivo najbolji i najborbeniji igrač u meču sa Monakom. Posle frustrirajuće sezone u Efesu srpski centar je na dobrom putu da ponovo osvetli svoj potencijal. Međutim, zasad nema jasnih naznaka da će Zvezda početi da emituje svetlost dovoljne jačine da obasja perspektivu ove sezone.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!