KAPA DOLE ŽOC: Partizan ima najbolji napad Evrolige! Željko Obradović stvorio mašineriju koja hara Evropom

Novosti online

05. 11. 2022. u 18:00

KOŠARKAŠKI klub Partizan nakon tri poraza po povratku u najelitniji rang evropske košarke vezao je potom tri pobede i potpuno se transformisao, pogotovo napadački, o čemu svedoče i najnoviji statistički podaci.

КАПА ДОЛЕ ЖОЦ: Партизан има најбољи напад Евролиге! Жељко Обрадовић створио машинерију која хара Европом

KK Partizan / Dragana Stjepanović

Crno-beli preselili su se u gornji dom Evrolige, a ako se izdvoji podatak o ukupnom broju postignutih poena očigledno je da tim Željka Obradovića ima jedan od najboljih napada na Starom kontinentu.

Naime, nakon šest odigranih kola najviše poena postigla je Baskonija sa 531 poenom, a Partizan je drugi sa 516 poena.

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanović

Specijalizovani sajt ''3StepsBasket'' koji se bavi analizom i statističkim podacima vezanim za magičnu ugru ispod obruča, pokazao je i brojkama i grafičkim prikazom da je, zapravo Partizanov napad najbolji u Evroligi.

Parni valjak iz 100 poseda lopte postiže 122 poena, što je apsolutno najviše u Evroligi, a Baskonija je tu na drugom mestu, pa Olimpijakos sledi na trećem.

Prema njihovoj analizi, Fenerbahče je najbolje izbalansiran tim, jer postiže 14 poena više od svojih protivnika na 100 poseda lopte.

Željko Obradović ponovo je ostavio svoj prepoznatiljivi pečat na ekipe koje vodi i stvorio potpuno novi identitet Partizana. Bilo mu je dovoljno nešto više od godinu dana da preobrazi tim i od njega napravi napadačku mašineriju, kapa dole još jednom popularnom ŽOCU.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)