POKULJALE TRENERSKE EMOCIJE: Željko Obradović utučen posle poraza Partizana, Etore Mesina ga branio

Novosti online

18. 10. 2022. u 22:59

PARTIZAN je posle osam godina odigrao meč Evrolige u Beogradu i, posle dramatične utakmice crno-belih, njihov trener Željko Obradović kratko je sumirao viđeno, a "posebna priča" su bile reakcije gostiju.

ПОКУЉАЛЕ ТРЕНЕРСКЕ ЕМОЦИЈЕ: Жељко Обрадовић утучен после пораза Партизана, Еторе Месина га бранио

FOTO: KK partizan/ABA liga/Dragana Stjepanović

Podsetimo, Partizan je u fantastičnoj atmosferi u beogradskoj Areni izgubio od Armanija iz Milana, posle čega je strateg crno-belih istakao šta je glavni razlog za rezultatski neuspeh:

- Bez ikakve dileme, izgubljene lopte. One su nas "ubilo" u pojam. Počeli smo drugo poluvreme na neverovatan način, upravo su te izgubljene lopte i odlučile pobednika. Naravno, čestitke Milanu. I... hvala našem divnom narodu! - zahvalio se Obradović "grobarima" na sjajnoj podršci, u kratkoj izajvi za Evroliga TV. Započeo ju je utučenog izraza lica, a osmehnuo se na pominjanje pristalica kluba čiji je strateg.

A dok je navijače Partizana hvalio i Kevin Pangos, koji je postigao 12 poena, uz po asistenciju i skok za Armani ("U ovakvoj atmosferi je teško čuti saigrače, a ona (atmosfera) diže protivnički tim... No, ipak smo se nekako izdigli iz svega"), Obradovićev kolega Etore Mesina je čak i pre nego što je čuveni "Žoc" stao pred TV kameru rekao nešto u "odbranu" srpskog stručnjaka:

- Moram najpre nešto da vam kažem. Kazna je kada trener posle poraza treba da stane ovde i pred vama (Evroliga TV) nešto priča o meču, odmah po završetku. Treba misliti o tome kroz šta prolazi trener ekipe koja je izgubila - rekao je šef stručnog štaba Armanija.

O samom meču je kratko dodao:

- Imali smo užasan start, sigurno je na to uticala atmosfera, ali i to što je Partizan bio izuzetno agresivan. Ipak, vremenom smo se navikli na fizički aspekt ovog meča. Moji igrači su sjajno reagovali, oni su trijumf i izvojevali. Oni su ti koji pobeđuju... Treneri gube mečeve - zaključio je Mesina.

Podsetimo, sedam minuta pre kraja utakmice, crno-beli su imali 71:62, ali posle njihovih deset poena u nizu usledio je krah:

Od pomenutog rezultata, koji je tada postavio Dante Eksum, samo je on i to samo jednom poentirao do kraja meča, kada se radi o crno-belima, pa su gosti iz Italije najpre serijom 9:2, a onda 9:0, došli do nedostižnih 73:78 pola minuta pre kraja utakmice.


BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!