PARTIZAN ŽRTVA INSTANT USPEHA: Samo tri poena srpskih košarkaša u porazu od Baskonije

A. I.

15. 10. 2022. u 13:55

NESTVARNO - To je reč kojom možemo da opišemo poraz Partizana od Baskonije u 2. kolu Evrolige. Meč odigran u Španiji obilovao je prelepim potezima na obe strane. Od zakucavanja, trojki, prelepe igre u tranziciji... Još nestvarnije deluje podatak da se učinak srpskih košarkaša u meču može podvesti pod statističku grešku u pomenutom meču.

ПАРТИЗАН ЖРТВА ИНСТАНТ УСПЕХА: Само три поена српских кошаркаша у поразу од Басконије

FOTO: ABA liga / Cibona / Marin Susić

Naime, od devedeset i šest (96) poena koliko je Partizan ubacio, samo tri su produkt srpskog košarkaša, a upravo je navijačima zasmetala činjenica da osim teško izvojevane trojke Tristana Vukčevića sve ostale poene postigli su strani košarkaši.

Pored Vukčevića u igri su bili i Balša Koprivica, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić, koji su ostali bez poena, iako se u novoj sezoni dosta očekuje od povratnika Anđušića.

Zak Lidej, Kevin Panter, Džejms Naneli i Matijas Lesor vodili su glavnu reč na terenu i ubacili čak 81 poen Partizana. Rekao je Željko Obradović u susret meču da ne gleda pasoš, već doprinos igrača, ali postavlja se pitanje koliko je ovo dobro za srpsku košarku u široj slici.

Jasno je svakome ko je bar jednom pogledao Evroligu da golobradi Koprivica, Vukčević i Trifunović treba još "pasulja da pojedu" kako bi dostigli nivo potreban za najjače takmičenje u Evropi.

FOTO: Tviter/KK Partizan

Postoje i oni koji bi u ovim trenucima podsetili da ni u Fenerbahčeu i Baskoniji domaći igrači ne dobijaju šansu, ali treba imati na umu da za razliku od pomenutih klubova, Srbija od Crvene zvezde, Partizana i Mege očekuje da u budućnosti stvaraju igrače reprezentativnog kalibra, kako nam se u narednim godinama ne bi po treći put ponovila Italija.

Neki od najboljih evroligaških košarkaša ponikli su upravo u Humskoj, dok je ranije iz fabrike "parnog valjka" izlazilo sijaset igrača poput Bogdana Bogdanovića, Nikole Milutinova, Vladimira Lučića, Vanje Marinkovića, Koste Perovića, Nikole Pekovića, Nenada Krstića...

Nema sumnje da stranci daju instant uspeh, ali sigurno treba misliti na duže staze. Ako bi navijače pitali žele li u timu Lebrona Džejmsa ili Bogdana Bogdanovića sigurno bi tražili povratak beka Atlanta Hoksa, ako ništa više, zbog toga što zna koja je težina crno-belog dresa, a malo koji stranac svestan je grba čije boje brani, bez obzira da li je Partizan ili Crvena zvezda u pitanju.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)