KAD OBRADOVIĆ ZAGRMI, ZAGREB SE TRESE: Cibona osetila moć novog Partizana

Novosti online

02. 10. 2022. u 18:48

KOŠARKAŠI Partizana silovito su otvorili novu sezonu ABA lige, savladavši u Zagrebu ekipu Cibone sa 81:105 (26:25, 15:33, 19:24, 21:23).

КАД ОБРАДОВИЋ ЗАГРМИ, ЗАГРЕБ СЕ ТРЕСЕ: Цибона осетила моћ новог Партизана

ABA liga / Cibona / Marin Susić

"Cibosi" su isprva oduševili svoje navijače jer su, uz čak sedam brzih asistencija Kapuste (od 15 na ovom meču) uspeli da povedu sa 24:16, ali ta radost je bila kratkog daha.

Već do kraja uvodne deonice ekipa Željka Obradovića je drastično popravila realizaciju svojih napada, otišla na prvi obavezni predah sa samo jednim poenom zaostatka (26:25) da bi prava rapsodija crno-belih počela nedugo zatim.


Naime, nakon što je zagrebački klub poveo sa 33:30, Obradović je imao puno poverenje u svoje izabranike i ono što im je predočio tokom pauze između dve četvrtine, a oni su plan savršeno sproveli u delo:


Serijom 13:0 Partizan se rezultatski odvojio od domaćina, a pritom je terenom gospodario kao da se radi o držanju časa, a ne takmičarskom dvoboju dva kluba koji su umeli da haraju dok su bili deo zajedničke države, prilično moćne u košarkaškom smislu.


Crno-beli su bili i maestralni u šutu s distance (8/11 do poluvremena), i u odbrani, koja im je omogućila da do velikog predaha vode sa 17:8 u poenima iz kontri, a kako su se starterima izvrsno prikučili i rezervisti (24 poena su ubacili, od 58 u prve dve deonice), Partizan je treću četvrtinu dočekao sa ogromnih 41:58 u svoju korist.
Naravno, pitanje pobednika se više nije postavljalo, već samo kojom razlikom će se ovaj meč završiti u korist gostiju iz Beograda.


Na kraju je bilo +24, i to uz zanimljive momente Obradovićevih lekcija njegovim "đacima".

Recimo, na +19, Glas je propustio da odigra akciju koja je zacrtana, da bi u sledećem napadu promašio polaganje, a obe te situacije Cibona je iskoristila da poentira, od čega je jedno bila i trojka. Na predahu je čuveni "Žoc" najpre pitao mladog Trifunovića odakle naprasna nesigurnost u njegovoj igri, a onda se obratio Glasu:


- Šta je trifo, šta je? Gde je "svič"? (Glasu) Ja ti odredim (akciju "2 dole", a ti dodaješ loptu i onda kazna. Pa promašiš lagano polaganje... Nisi igrao 5 meseci, to je problem. Zato, poštujte svaku akciju, svaku loptu! - poručio je Obradović, posle čega su njegovi izabranici u iznova veoma ozbiljom pristupu priveli ovu utakmicu kraju.

Željko Obradović na meču Cibona - KK Partizan / FOTO: ABA liga / Cibona / Marin Susić


Naredni meč ekipa Željka Obradovića igra u petak u Evroligi, kada će na velikom povratku kluba iz Humske u elitno takmičenje rival biti Alba u Berlinu, od 20 sati.

Tri dana kasnije, Partizan će opet gostovati u ABA ligi, ovoga puta MZT-u od 21 čas. I treći meč na startu sezone će biti gostovanje za crno-bele (14. oktobra igraju evroligaški meč protiv Baskonije u Španiji), a prva utakmica pred domaćom publikom zakazana je za 16. oktobar od 21 sat, kada će rival Partizana biti Studentski centar.

ABA liga, 1. kolo

Cibona - Partizan 81:105 (26:25, 15:33, 19:24, 21:23)

Cibona: Radovičić 4, Perasović 9, S. Smajlagić i Bundović nisu igrali, Majcunić 6, Mazalin 10, Arantiović 9, Bakjović 9, Kapusta 5p, 15as, Malešević 10, Ljubičić 19

Partizan: Vukčević 14p, 4sk, 2os, Ledej 1sk, Koprivica 8p, 3bl, 2sk, 1as, Panter 14p, 5as, 3sk, Papapetru 11, Egzum 10p, 5as, Jovanović 7, Naneli 7p, 5as, 3sk, Glas 1iz, Lesor 10p, 3sk, 1bl, Trifunović 14p, 4as, 3sk, Anđušić 10p, 4sk, 3as

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!