"JEDVA ČEKAM DA VIDIM PUN PIONIR I ARENU!" Dalibor Ilić za "Novosti" o dolasku u Zvezdu: Napravio sam konačno korak napred

Č. V.

27. 09. 2022. u 16:48

JEDAN od igrača koji je pojačao Crvenu zvezdu ovog leta je talentovani košarkaš Dalibor Ilić koji će prvi put u karijeri imati priliku da igra u Evroligi.

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА ВИДИМ ПУН ПИОНИР И АРЕНУ! Далибор Илић за Новости о доласку у Звезду: Направио сам коначно корак напред

FOTO: M. Vukadinović

Momak koji je rođen 2000. godine u Višegradu je napustio Igokeu, a u razgovoru za "Novosti" je otkrio da je dolazak na Mali Kalemegdan za njega velika stvar.

- Napravio sam konačno taj korak napred. Došao sam na najveći mogući nivo što se tiče Evrope i to je velika stvar i veliki uspeh za mene. Što se tiče predstojeće sezone, u Evroligi - prva mi je godina i trudiću se prvenstveno kroz treninge da izborim što veći mogući prostor, ili ti minutažu u najelitnijem evropskom takmičenju. I naravno gledaću da svaki sekund u igri iskoristim na najbolji mogući način - rekao je Ilić na početku razogovra za "Novosti".

Doskorašnji član tima iz Laktaša može da igra na više pozicija u timu, a smatra da najviše može da napreduje kroz treninge, gde ima priliku da uči od iskusnijih saigrača.

- Ja sam tip igrača kome utakmice najviše zavise od treninga. Koristim svaki trening da uz kolege napredujem i da budem iz dana u dan što bolji igrač.

Već je upoznat sa atmosferom koju prave Zvezdini navijači. Osetio je to kao igrač Igokee, a sada će ta ista publika bodriti njega i ostale igrače šampiona Srbije i ABA lige.

- Meni je bilo fantastično i kad sam sa Igokeom dolazio da igram pred takvim navijačima. Sada može biti još mnogo bolje jer sada igram za njih, oni su moji navijači, naši navijači. Jedva čekam da vidim pun "Pionir" i "Arenu".

Evroliga je ove sezone po mnogima nikad jača, ali Dalibor veruje da je sve moguće kada je elitno takmičenje u pitanju.

- Ove godine je jedna od najjačih Evroliga, ali opet duga je sezona i mislim da svako svakog može da iznenadi i pobedi. Sve je moguće, no ove sezone jeste Evroliga jača nego inače - zaključio je Ilić u razgovou za "Novosti".

Podsetimo, Crvena zvezda prvi meč u novoj sezoni igra protiv MZT-a. Taj meč je na programu u subotu od 20 sati.

BONUS VIDEO: Nemanja Nedović o povratku u Zvezdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni