"JOŠ UVEK NISAM SVESTAN DA SAM U ZVEZDI!" Nedović: Spremam se za ulogu lidera, mislim da sam zreo za to

Č. V.

21. 09. 2022. u 13:46

PROŠLO je 10 godina od kada je Nemanja Nedović nosio crveno-beli dres. Došlo je vreme da eksplozivni bek ponovo obuče opremu voljenog kluba i zaigra u Crvenoj zvezdi.

ЈОШ УВЕК НИСАМ СВЕСТАН ДА САМ У ЗВЕЗДИ! Недовић: Спремам се за улогу лидера, мислим да сам зрео за то

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon okončanog Evrobasketa koji je reprezentacija Srbije završila u osmini finala, momak iz Nove Varoši se priključio saigračima u klubu. On je najpre otkrio kakvo je njegovo stanje sa povredom zbog koje nije mogao da igra protiv Italije na Evropskom prvenstvu.

- Dobro je, sve je regulisano. Odradio sam neki svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Sad idem na trening. Lagano ću da se uvodim u ritam, mogao sam ja i ranije da počnem, ali nije bilo potrebe za žurbom i forsiranjem. Uzeli smo to vreme da se oporavim kako treba - rekao je Nedović.

Neće mu biti potreban veliki period prilagođavanja, pošto se već nalazi u trenažnom procesu.

- Ne treba mi puno, ja sam već u trenažnom procesu. Biću top za prvo kolo ABA lige i duel protiv MZT-a.

Ovaj 31-godišnjak ne može da veruje da je ponovo u Zvezdi. Nije krio da su mu se vratila sećanja iz perioda kada je prvi put nosio crveno-beli dres.

- Kad sam prilazio vratila su se sećanja i dalje nisam svestan da sam tu sada i verovatno kad istrčim prvi put pred navijače i kad budem odigrao prve minute u crveno-belom dresu mislim da ću biti svestan. Ja sad i dalje iščekujem kad ću da odem u inostranstvo. Nerealno je, ali navići ću se.

Nedović je zajedno sa saigračima Lukom Mitrovićem i Stefanom Lazarevićem obeležio početak prodaje sezoniskih karata i u razgovoru sa medijima je otkrio kako se oseća nakon što je završio sa obavezama u nacionalnom timu.

- Psihičkog i emotivnog umora ima sigurno. Evropsko prvenstvo je na sve nas uticalo tako da nas je emotivno ispraznilo.

Potom se pristetio Evrobasketa 2015. godine i uporedio ga je sa ovogodišnjim.

- Ja sam bio u timu tada kad smo izgubili od Litvanije za finale, verujte mi - nije bilo ovako. Vidim i po drugim igračima, sve nas je ovo baš pogodilo, svi su ispražnjeni završili prvenstvo i otišli u svoje klubove.

Novi igrač Zvezde je otišao na tretman u Madrid kako bi se što pre vratio na teren i pomogao saigračima u reprezentaciji.

- Iskreno, poludeo bih da nisam nešto probao, odnosno da sam morao samo da sedim tamo po hotelu i išao u Berlin bezveze. Ovako, setio sam se odmah tog tretmana. Ohrabrujuće je bilo to što mi je čak bilo rečeno da sam mogao da igram polufinale da sam želeo da forsiram. Ipak, nije na kraju bilo potrebe za tim... Svakako, taj tretman će mi dobro doći pred početak sezone.

Otkrio je da je malo razgovarao sa trenerom Vladimirom Jovanovićem i da će predstojeći turnir na Kipru iskoristiti da se bolje upozna sa saigračima.

- Sa Nešom Ilićem sam stalno pričao, sa igračima nisam i zbog toga jedva čekam da otputujem sutra sa njima i da se malo družimo i upoznamo bolje, kao i da se pripremimo fizički i mentalno za sve što nas očekuje naredne sezone.

Nemanja Nedović na utakmici protiv Izraela/FOTO: KSS

Zaodovoljan je kakav je tim napravio šampion Srbije i ABA lige za predstojeću sezonu.

- Mislim da smo lepo popunjeni na svakoj poziciji, da imamo na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača, negde i tri, tako da treba nam malo vremena da se uigramo. Ja sam gledao ove utakmice u Turskoj, sigurno da treba vremena da se uigramo.

Dotakao se i Marka Simonovića koji će biti u novoj ulozi - ulozi pomoćnog trenera.

- Simonović i ja smo se najviše čuli tokom leta. On je moj dobar prijatelj i biće čudno da ga vidim na toj poziciji, ali radujem se saradnji sa njim.

Od njega se očekuje da bude vođa Zvezde.

- Mislim da imam dovoljno iskustva za to. Pripremam se u glavi pre svega za sve što sledi. Ja sam svestan da ovde nije lako. Sve sam to uzeo u obzir kada sam odlučio da se vratim. Spremam se i mislim da sam dovoljno zreo za sve što sledi i jedva čekam.

Čini se da će crveno-beli u narednoj sezoni igrati mnogo raznovrsnije u napadu.

- Vidim dosta slobode u igri i mislim da je to isplanirano u odnosu na ekipu koju trener ima. Mi stariji ćemo mu pomoći, jer je mlad trener i prvi put će biti u ovako bitnoj ulozi. Zajedničkim snagama moramo svi da radimo ka istom cilju - zaključio je Nedović i otkrio da će u narednoj sezoni nositi broj 26.

Podsetimo, Crvena zvezda će igrati na turniru u Nikoziji (Kipar) gde će 23. i 24. septembra odmeriti snage sa Peristerijem i Olimpijakosom.

Prva zvanična utakmica crveno-belih u novoj sezoni zakazana je za 1. oktobar od 20 časova kada će u dvorani "Aleksandar Nikolić" gostovati novajlija u ABA ligi, skopski MZT.

 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo