POBEDNIČKI VEĆ OD ZORE: Srpske košarkašice otvaraju Mundobasket u Sidneju duelom protiv Kanađanki

G. KELIĆ

21. 09. 2022. u 09:30

UVEK je bitno startovati takmičenje pobedom. To znaju i srpske košarkašice, koje u četvrtak rano izjutra po našem vremenu (5.00, SK 1) u Sidneju igraju prvo kolo grupe B Svetskog prvenstva protiv selekcije Kanade.

ПОБЕДНИЧКИ ВЕЋ ОД ЗОРЕ: Српске кошаркашице отварају Мундобаскет у Сиднеју дуелом против Канађанки

FOTO: KSS

Izabranice Marine Maljković su u Australiju stigle u nedelju uveče, posle završnih priprema u Istanbulu, a poslednju proveru pred svečano otvaranje imale su u duelu sa Južnokorejankama, koje su više nego ubedljivo savladale (103:57).

S obzirom na to da na prošloj planetarnoj smotri nisu ni učestvovale, svaki rezultat za našu mladu reprezentaciju predstavljaće uspeh. Na prvom stepeniku sudariće se sa ekipom čije kvalitete veoma dobro poznaju. U skorijoj prošlosti, Srbija se dva puta sastala sa Kanađankama na zvaničnim takmičenjima, i to oba puta na Olimpijskim igrama.

U Riju 2016, kada su Maljkovićeve ratnice uzele bronzano odličje, severnoamerički tim pobedio je u grupnoj fazi rezultatom 71:67, dok su se Srpkinje pet godina kasnije u Tokiju revanširale u jednako neizvesnom duelu (72:68).

I sada bi trebalo očekivati sličan okršaj, u kojem će naše devojke morati da koriste šanse koje im se ukažu ukoliko žele da slave i približe se plasmanu u četvrtfinale. Jer, "grupa smrti", u kojoj su smeštene, obiluje strahovitim kvalitetom. U drugoj rundi se sastaju sa olimpijskim vicešampionkama i prvakinjama Azije, Japankama, potom domaćinom Australijom, koja posle svetske titule iz 2006. želi da napiše novu uspešnu stranicu pred svojim navijačima, zatim evropskim vicešampionkama i trećim sa OI Francuskom, dok je tu i Mali, kao afrički vicešampion, koji je na takmičenje došao umesto suspendovane Nigerije. Pakleno teški izazovi jedan za drugim, a četiri tima idu dalje i ukrštaju se sa grupom A u nokaut fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)