HRVATI, DOSTA JE! Priznali da su namerno pobegli od "orlova", a onda se plašili srpske "kuhinje"

Novosti online

09. 09. 2022. u 10:25

Selektor hrvatske reprezentacije Damir Mulaomerović je otkrio da je njegov tim namerno izbegao megdan sa Srbijom.

ХРВАТИ, ДОСТА ЈЕ! Признали да су намерно побегли од орлова, а онда се плашили српске кухиње

FOTO: FIBA.Basketball

Hrvati su odlučili da kalkulišu, pa su u poslednjem meču savladali Ukrajinu sa 90:85, iako su mogli više, kako bi izbegli „orlove” i Sloveniju do eventualnog finala.

Bogdanović je namerno promašio slobodno bacanje i tako odveo Hrvate na Fince, pa u deo kostura gde slede Litvanija ili Španija u četvrtfinalu, a onda eventualno Grčka u polufinalu.

I ne samo selektor, nego i igrač Ivan Ramljak je potvrdio dogovor iz svlačionice.

- Naravno da smo pričali o tome da izbegnemo Srbiju u nokaut fazi. Čekamo da se ostale utakmice završe, pa ćemo videti – rekao je Ramljak u trenutku kada još nije bio poznat ishod meča Srbije i Poljske.

Zbog toga je simpatično kako su hrvatski mediji ispratili sinoćni meč Srbije i Poljske u kome su i dalje mogli da odu na "orlove", ali da smo izgubili...

Srbija je slavila ubedljivo (96:69), a hrvatski portal "24 sata" je odlučio da to naslovi: "Srbija igrala pošteno i izbegla Hrvatsku! Ovo je put košarkaša u Berlinu, odmah traže revanš...". 

Takođe, u tekstu se dodaje da su se Hrvati "pribojavali kuhinje Srbije i Italije", što se ispostavilo kao pogrešno još na poluvremenima poslednjih utakmica grupne faze. Srbija je bila silna protiv Poljske, a Italija protiv Velike Britanije.

Ispada da je Srbija odlučila da ponizi Poljake kako bi "preskočila" Hrvatsku i pre njih birala duele sa Italijom, potom verovatno Francuskom i Slovenijom, što naravno nikome u reprezentaciji nije ni palo na pamet, iako se na košarkaškim turnirima često provlači tema kalkulacija. Srbija igra pošteno do kraja.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)