RUDI JURI NAVAROV REKORD: Fernandez otvorio dušu o porodici i zahtevima profesionalnih sportista

Novosti online

04. 09. 2022. u 16:52

ŠPANSKI košarkaš Rudi Fernandez ima 37 godina, ali još nije spreman da se povuče iz reprezentacije Španije, iako je do sad osvojio dve titule Svetskog šampionata i tri Evrobasketa.

РУДИ ЈУРИ НАВАРОВ РЕКОРД: Фернандез отворио душу о породици и захтевима професионалних спортиста

Foto: Printscreen / Youtube / Eurohoops TV 30K subscribers

U subotu, Rudi je nadmašio Huana Antonija San Epifanija, odigravši 240 utakmica za reprezentaciju, i sada juri Huana Karlosa Navara koji drži rekord sa 253 utakmice.


Hipotetički, sa sedam preostalih mečeva na turniru što je maksimalan broj (ako Španija prođe u finale), Rudi može da obori rekord na Svetskom prvenstvu sledeće godine.

A kako je objasnio u izjavi za zvanični sajt FIBA, njegova motivacija za igranje sa nacionalnim timom je mnogo jednostavna.

- Nosi ovaj dres. Za mene je svako leto motivacija da se pripremim za bilo koji turnir na kojem igramo sa reprezentacijom - rekao je Fernandez.

Na kraju krajeva, u ovom trenutku svoje karijere on zna da je njegova uloga drugačija i takođe je svestan da treba da bude pažljiv sa svojim telom.

- Kada skočim, nisam isti momak kakav sam bio u prošlosti. Zato pokušavam da dam sve od sebe i pripremim svoje telo za dugu sezonu. U godini ima dosta utakmica. Posle toga, na leto, igram sa reprezentacijom. To je mnogo utakmica za moje telo - kaže košarkaš Real Madrida.

I on takođe treba da vodi svoj životom kao porodični čovek, čak i ako je reprezentacija – koju je federacija nazvala "La Familja" – takođe neka vrsta porodice za njega.

- U početku, moj sin nije voleo košarku jer putujem mnogo. To je značilo da "kada tata ode da igra košarku, nije sa porodicom". Ali sada mu se sviđa. Srećan sam zbog toga. Teško je sve uklopiti jer volim svoju porodicu. Volim da ostanem sa njima. Ali, i prilika da igram sa ovim momcima je takođe odlična. Oni su isto moja porodica, ustvari oni su sada moja deca - kroz osmeh je rekao Rudi, koji je sada najstariji igrač u podmlađenoj reprezentaciji Španije.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" na Evropskom prvenstvu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)