"TO ŠTO TEODOSIĆ RADI TO JE MAGIJA": Srpski košarkaš se prisetio saradnje sa sjajnim plejmejkerom

Novosti online

04. 09. 2022. u 15:17

SRPSKI košarkaš Nemanja Nenadić koji trenutno brani boje španskog Breogana prisetio se kako je to igrati sa Milošem Teodosićem, ali dotakao se i FMP-a sa kojim će sada odmeriti snage u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

ТО ШТО ТЕОДОСИЋ РАДИ ТО ЈЕ МАГИЈА: Српски кошаркаш се присетио сарадње са сјајним плејмејкером

FOTO: N. Paraušić

Od Slodesa i Tamiša, preko Mladosti iz Zemuna, Pirota, Vojvodine, Dunava, sve do FMP Meridiana, pa Crvene zvezde, Mege i Zelene Gore... Tako je izgledao dosadašnji košarkaški put ovog 28-godišnjaka iz Beograda, za koji sam kaže da nije standardan već zaobilazan. I i te kako zanimljiv.

Nenadić je od nedavno član španskog tima Breogana, a on će se za manje od 20 dana ponovo naći u Beogradu, tačnije popularnom "Pioniru". Ovog puta protiv FMP Meridiana na Meridian turniru u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

On je dres "pantera" nosio u dva navrata, bio je lider i jedan od najboljih strelaca, a sve to bila je prava odskočna daska i za reprezentaciju Srbije, koja se trenutno nalazi na Evropskom prvenstvu.

Ono što je posebno zanimljivo u "slučaju Nenadić"  jeste da su se sjajne partije u FMP-u i reprezentaciji uvek poklapale.

Pa, da li je upravo Železnik odskočna daska za nacionalni tim?

- Slobodno mogu reći da jeste. Slagao bih kada bih rekao da i ove sezone nisam očekivao poziv za prozore, u tom momentu sam igrao dobro i iskreno malo sam se razočarao, ali svakako nemam pravo da se ljutim. To mi svakako daje snagu da radim još jače, to znači da mi nešto fali, ni na koga se ne ljutim. Reprezentacija je poziv na koji ću se uvek rado odazvati, ali svakako je FMP bio prava odskočna daska za nacionalni tim. Sećam se kada su došli i rekli mi da je stigao dopis da sam član reprezentacije… Rekoh: "Ma daj, nemoj da se zezaš sa takvim stvarima", sećam se - trčao sam gore-dole kao "luda nasta", ali da - slobodno mogu reći da mi je FMP dosta pomogao u tome - iskren je Nenadić - u razgovoru za Meridian sport.

Nije samo Nenadiću zajednička tačka FMP i nacionalni tim Srbije. Iz Železnika do reprezentacije stigao je i doskorašnji kapiten Miloš Teodosić.

- Pa, mislim... Mogu slobodno da kažem da je to što on radi na terenu - prosto magija. To što on vidi - meni treba pet sekundi da shvatim šta je hteo da uradi. On nešto napravi, a mi ostali razmišljamo: "Hm, i to može". Mi smo kao pioni, on nas pomera kao u šahu, stani tamo i daćeš koš, jednostavno je. Samo ga isprati, budi spreman i dobićeš loptu, to što on vidi... To i pokazuje poslednjih 15 godina - otkrio je ovaj plejmejker.

BONUS VIDEO: Kad "Bože pravde" zagrmi iz srpskih grla usred Praga, na Evrobasketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)