"NISAM NI SLUTIO!" Vanja Marinković zatečen scenom koju su Srbi priredili u Pragu

Novosti online

02. 09. 2022. u 23:29

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je i te kako zanimljivu konferenciju posle prvog meča "orlova" na Evropskom prvenstvu, protiv Holandije.

НИСАМ НИ СЛУТИО! Вања Маринковић затечен сценом коју су Срби приредили у Прагу

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, posle vrlo interesantne utakmice, Srbija je savladala Holandiju i tako dobro najavila svoj naredni nastup, ove subote od 17.30 protiv Češke.

Na ovu utakmici su blistali i navijači "orlova".

Njih je bilo više od dve, tri hiljade u hali u Pragu, pa su oduševili sve srpske reprezentativce, među njima i Vanju Marinkovića:

- Bilo je divno! Mnogo nam znači ovo. Znali smo da će biti neka podrška, ali da će biti ovoliko ljudi, nisam ni slutio! Mnogo im hvala na tome, mnogo nam znači to...

O samom meču sa Holanđanima, dodao je ovo:

- Mislim da smo dobro krenuli, ali smo imali neke padove, naročito kada nam je splasla prednost na pet poena. Ali, nismo psihološki pali tada, zadržali smo fokus i prilično lako priveli meč kraju u svoju korist - istakao je Marinković koji je meč završio sa 18 poena, od čega su više ubcili samo Nikola Jokić (19), te Holanđanin Vorti de Jong (28).

Evropsko prvenstvo u košarci - Eurobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i pomenute Holandije.

Nedugo posle uvodnog meča, Pešićevi "orlovi" već u subotu, od 17.30, igraju protiv Češke. Uslediće dan odmora, pa nova dva meča u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim dan kasnije u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)