RUSKA ZVEZDA PRKOSI ZAPADU: Ponudili joj brak i novo državljanstvo zbog povlastica, a o njenom odgovoru bruji cela Rusija

Novosti online

02. 09. 2022. u 21:55

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, pa i prateći sportski segmenti koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Najnovije vesti na tu temu prilično su zanimljive, jer dotiču i zapadnu javnost, a i onu u Ruskoj Federaciji.

РУСКА ЗВЕЗДА ПРКОСИ ЗАПАДУ: Понудили јој брак и ново држављанство због повластица, а о њеном одговору бруји цела Русија

Instagram / Veronika Stepanova

No, pođimo redom.

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i Rusku Federaciju, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

Sankcije u vidu toga da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, pa i sportisti u mnogim pojedinačnim sportovima, dovele su do toga da mnogi sportisti uopšte ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni.

Zato su neki od njih, istina - vrlo mali broj, posegnuli za promenom državljanstva (upravo smo vam o jednom takvom slučaju pisali na portalu "Novosti", u vesti "Sankcije? Pa, dobro, ima jedna zemlja na Balkanu... Zvezda ruske gimnastike promenila državljanstvo"), ali jednoj od najvećih zvezda ruskih "zimskih sportova", Veroniki Stepanovoj, to ne pada na pamet.

Ova skijašica, koja je olimpijska šampionka u "kros kauntriju", trenutno ne može uopšte da se takmiči na međunarodnim nadmetanjima zbog pomenutih sankcija, pa joj stižu čak i bračne ponude iz inostranstva, konkretno Finske, ne bi li s novim državljanstvom mogla da se opet bori za medalje.

Alki, Veronika Stepanova, poznata po tome da mnogima "skreše u lice" ono što baš i nisu očekivali da čuju (recimo, norveškom novinaru koji je sumnjao da koristi skriveni elektromotor i zato pobeđuje sve redom - na Instagramu je poručila da dođe i pregleda je dok je u vešu), ovako se o tome oglasila na društvenim mrežama:

- Ponudili su mi da radikalno rešim ovu situaciju oko nemogućnosti da učestvujem u međunarodnim takmičenjima. Udaj se za mene, kaže ovaj opasni finski momak. Hvala, ali mi (Rusi) se ionako vraćamo! - oduševila je prvim delom poruke celu Rusiju olimpijska šampionka, ali i nastavkom:

- Uz to, naši, momci iz otadžbine... Oni su nam bliži, jasniji, lepši.

Podsetimo, kada je u februaru Međunarodna skijaška federacija (FIS) izabcila sve Ruse iz svojih takmičenja, to je pozdravio i Tomas Bah, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Ta organizacija je pozvala sve nadležne u sportu da ne dozvole Rusima i Belorusima da se bilo gde nadmeću.

U avgustu se Stepanova obratila Bahu, nakon što je on ponovio ovaj stav, i obećala mu da će triput napornije trenirati samo da bi imala to zadovoljstvo da gleda lice predsednika MOK-a dok joj daje medalju na narednim Olimpijskim igrama.


Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)