KRV NIJE VODA: Goran Dragić otkrio glavni razlog zbog kog se vratio u reprezentaciju

Novosti online

27. 08. 2022. u 20:15

NOVI košarkaš Čikago Bulsa Goran Dragić ponovo igra za reprezentaciju Slovenije uz superzvezdu Dalas Maveriksa Luku Dončića.

КРВ НИЈЕ ВОДА: Горан Драгић открио главни разлог због ког се вратио у репрезентацију

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Aktuelni šampioni Evrobasketa 2017. razbili su Estoniju u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. pre dva dana.

 

U razgovoru sa lokalnim medijima, veteran je otkrio glavni razlog svoje odluke da još jedno leto provede sa nacionalnim timom, a za to je najviše zaslužan njegov brat, Zoran.

- Iza nas su dva lepa meseca. Posebno utakmice pred domaćim navijačima u Ljubljani i Celju. Želja je nova reprezentativna medalja. Voleo bih i da osvojim nešto zajedno sa bratom. To je na kraju prevagnulo. Od nas cela zemlja očekuje medalju. To je i naš cilj - rekao je Dragić.


On veruje da se Slovenija može pridružiti retkim reprezentacijama koje su dva puta zaredom osvojile Evrobasket. To je ostvareno samo dva puta u poslednjih 30 godina - Španija 2009. i 2011. i SR Jugoslavija 1995. i 1997. godine.

- Već imam zlatnu medalju kod kuće. Ali ako postoji opcija, zašto ne bih imao dve? Zašto se Slovenija ne bi pridružila zemljama koje su bile prve na dva uzastopna šampionata? Imamo kvalitetan tim - objasnio je dugogodišnji NBA košarkaš.
 

Slovenija se nalazi u Grupi B na Evrobasketu 2022. zajedno sa Litvanijom, Francuskom, Nemačkom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom, a tim predvođen Dragićem i Dončićem igraće protiv Nemačke sutra, 28. avgusta, u finalnoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.


BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno gledaju "orlove"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)