"A SMEJALI STE MI SE..." Svetislav Pešić posle drame na meču Srbija - Grčka održao konferenciju koja će se pamtiti

Novosti online

25. 08. 2022. u 23:18 >> 23:48

KOŠARKAŠI Srbije savladali su reprezentaciju Grčke pred krcatim tribinama Beogradske arene, ostali u igri za Svetsko prvenstvo, a koliko je bilo zanimljivo na parketu, bilo je i posle meča, kada je selektor "orlova" Svetislav Pešić izašao pred novinare.

А СМЕЈАЛИ СТЕ МИ СЕ... Светислав Пешић после драме на мечу Србија - Грчка одржао конференцију која ће се памтити

FOTO: FIBA.Basketball

- Najpre zahvalnost našem navijačima, ovo je bila posebna motivacija za svakog. Odlična utakmica dva tima koji nikad ne odustaju. Mislim da smo mi bili malo bolji. Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Svi su igrali, i publika i igrači. Dva izuzetno jaka tima. Smejali ste se kad sam rekao da je Grčka najbolja ekipa u Evropi. To je demonstrirala, ima atletiku, iskustvo, ogroman moral. Vraćali su se nekoliko puta, a mi smo sve to izdržali. Znači da i mi imamo visok moral.

Izneo je dva razloga za ovu veliku pobedu.

- Jedan je podrška publike, koja nam je dala dodatnu energiju. Naši bekovi su isključili iz igre Slukasa i Kalatesa, koji su među najboljima u Evropi. Slukas je poznat po tome da rešava ovakve utakmice. Ovi naši momci su ih uzeli pod svoje. Tim je pobedio. Videli se šta je Kalinić sve radio, za 40 minuta je dao samo šest poena, podelio sedam asistencija i odigrao fenomenalnu odbranu. Lučić takođe. Nikoli Jokiću je ovo bila jedna od najvažnijih utakmica u karijeri, videlo se koliko je bio motivisan da pobedi. Ne može se bez individualnog učinka. Ova pobeda nam mnogo znači, momci su videli da mogu, odigrali su utakmicu za divljenje. To su moji lavovi.

Pešić nije bio preterano impresioniran partijom Adetokumba, koji je postigao 40 poena.

- Janis je davao poene iz tranzicije, njega stalno traže u igri. Uostalom, on je jedan od najboljih igrača na svetu. Moramo da smanjimo broj primljenih poena  iz tranzicije. Ne bi bilo dobro da su ovo naši limiti, još smo u procesu. Ako želimo da idemo na pobedu u Turskoj moramo neke stvari brzo da popravljamo. Pre svega odbranu od tranzicije.

MICIĆ POVREDIO SKOČNI ZGLOB

PRVI plejmejker Srbije Vasilije Micić odskakutao je iz dvorane na jednoj nozi nakon povrede zgloba desne noge u drugoj četvrtini.

- Nadamo se da povreda nije teška, ali kontuzija zgloba može da te skroz poremeti – rekao je Svetislav Pešić. - Sada je na lekarskom timu da mu pomogne da ne dolazi do oticanja zgloba, onda su dobre šanse da se vrati.

Vasilije Micić posle povrede na meču Srbija - Grčka / FOTO: FIBA.Basketball

"Gudurić je nezgodan"


O Marku Guduriću, koji je propustio pripremne mečeve zbog problema sa povredom, selektor je istakao da je on veoma važan šraf ove ekipe.

- Gudura je odigrao prvi put za reprezentaciju, nije igrao godinama. On je momak koji je izuzetno važan za ovu ekipu i on je to junački odigrao. On je levak, vrlo nezgodan. Nije samo poenter, Gudurić zna da napravi vrlo dobre asistencije. Za njega je bilo važno da igra večeras, a mi smo razmišljali da li da ga pustimo da igra ili ne - rekao je Pešić.

"Vanju sam zaboravio na klupi..."


A potom se selektor osvrnuo na Vanju Marinkovića i Ognjena Jaramaza.

- Vanja je počeo dobro, ali ja sam ga posle malo zaboravio na klupi, nije da sam ga zaboravio, ali hteo sam i drugima da dam šansu. Ognjen je promašio tri važna šuta, koje obično pogađa, ali ja verujem u njegov šut, on će to sledeći put pogoditi - istakao je popularni Kari.

Misterija Nedović i Bjelica

Nemanja Nedović i Nemanja Bjelici nisu igrali zbog povreda, ali Pešić je dao pozitivne signale da bi oni uskoro mogli da se nađu na parketu.

- Kad se vratimo iz Tuske to ću moći da vam kažem. Oni su sad u fazi oporavka, ali situacija je dobra, bolja nego što smo mislili. Oni silno žele da igraju, po svaku cenu, kad se vratimo iz Turske videćemo sve - zaključio je Pešić.




BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodrili reprezentaciju protiv Grčke
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)