POMAMA: Objavljeno koliko je dece u Americi dobilo ime po Kobiju Brajantu posle njegove tragične pogibije

Novosti online

13. 08. 2022. u 23:00

KOBI Brajant se preselio u večnost na tragičan način, poginuvši sa ćerkom Đianom i još sedam osoba u padu helikoptera, 26. januara 2020. godine, a sada su u Sjedinjenim Američkim Državama objavljeni podaci koliko je ljudi svoje novorođene sinove nazvalo po ovoj zvezdi košarke.

ПОМАМА: Објављено колико је деце у Америци добило име по Кобију Брајанту после његове трагичне погибије

Foto arhiva VN

Kako je javio KTLA, u godini koja je prethodila pomenutom padu helikoptera, 2019., svega 499 dečaka u Americi je nazvano Kobi, ali u 2020. i 2021. zajedno - više od 17.000 njih je dobilo ime po tragično nastradaloj NBA zvezdi.

Primećen je i skok od 216% u češćem nazivanju ćerki po Điani Brajant nego što je to bio slučaj do pogibije ove 13-godišnjakinje sa ocem i drugima u "Sikorski S-76B" helikopteru, koji je pao blizu Los Anđelesa, u Kaliforniji.

Podsetimo, Kobi Brajant, "crna mamba" košarke, oborio je mnoge NBA rekorde i postao jedan od najboljih koji su se ikada bavili ovim sportom.

Imao je čak 25 košgeterskih nastupa na kojima je dobacio ili prebacio 50 ubačenih poena, od čega su u istoriji najjače lige na svetu više imali smao Vilt Čembrlen (118) i Majkl Džordan (31).

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)