HRVATIMA STRANAC VAŽNIJI OD RAĐE: "Kockasti" pregovaraju sa strancem, žele američkog pleja na Evrobasketu

Novosti online

22. 07. 2022. u 13:32

CEH za debakl Hrvatske u kvalifikacijama za Mundobasket platio je Stručni savet tamšnjeg košarkaškog saveza, odnosno prvi čoveg ovog tela Dino Rađa koji se godinama protivio igranju stranaca za reprezentaciju naših suseda. Čim je legenda hrvatske i svetske košarke otišao, a nije mu se pošteno ni fotelja ohladila, selektor Damir Mulaomerović dobio je zeleno svetlo da dovede stranca na poziciji pleja.

ХРВАТИМА СТРАНАЦ ВАЖНИЈИ ОД РАЂЕ:  Коцкасти преговарају са странцем, желе америчког плеја на Евробаскету

FOTO: EPA

Izbor je pao na Džejlena Smita, 27-godišnjeg Amerikanca koji je prošle sezone igrao za Albu, a očekuje se da uskoro postane novi igrač Fenerbahčea. Smit je prošle sezone u Evroligi prosečno postizao 8,3 poena uz 2,3 asistencije i 2,2 skoka po meču.

Mulaomerović ga je skautirao i zaključio da će biti odlično pojačanje za "kockaste", a Hrvatskog košarkaškog saveza potvrdili su za Indeks.hr da su pregovori sa igračem o njegovoj naturalizaciji u toku.

Selektor Hrvatske Damir Mulaomerović okupiće reprezentativce 3. avgusta, osim NBA igrača koji neće moći da treniraju pre 8. avgusta zbog ograničenja u sovjim ugovorima. Hrvatska je na Evropskom prvenstvu u grupi C sa Italijom, Grčkom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Rađin doskorašnji blizak saradnik i raniji istomišljenik po pitanju igranja stranaca, Stojko Vranković, je posle najnovijih dešavanja izgleda promenio mišljenje i stao na stranu pristalica dovođenja stranaca, što je od početka zagovarao i Aleksandar Petrović.

- Moram da se vratim na Acu Petrovića. Koliko je to plejmejkera stvorio u više od 30 godina rada u košarci? Niti jednog. I sad bi on kupio Amerikanca da bi prikrio svoj nerad. Kupiti stranca za reprezentaciju mi je kao da neko kupi diplomu na fakultetu. Je li ta osoba onda inženjer? Da li bi neko doktoru koji je na taj način stekao diplomu dao da ga operiše? Meni je to falsifikovanje istorije - poručio je Dino Rađa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!