"DELIJE" SLAVE: Crvena zvezda sve jača, dovela reprezentativca Srbije! (VIDEO)

Novosti online

14. 07. 2022. u 16:27

KOŠARKAŠKI klub Crvena zvezda iz dana u dan jača svoje redove.

ДЕЛИЈЕ СЛАВЕ: Црвена звезда све јача, довела репрезентативца Србије! (ВИДЕО)

Aba liga / Dragana Stjepanovic

Stigao je novi trener, Vlada Jovanović (bivši pomoćnik selektora Srbije, aktuelni strateg mlade reprezentacije naše zemlje, nekadašnji trener Cibone i FMP-a), vratio se u klub s Malog Kalemegdana sjajni košgeter Nemanja Nedović, došao potom krilni centar Olimpijakosa Hasan Martin, zatim je angažovan bivši NBA igrač učesnik minulog finala Evrokupa, Džon Holand, produžio je ugovor kapiten Branko Lazić, a danas je u Zvezdu stigao i reprezentativac Srbije.

U pitanju je doskorašnji igrač Igokee Dalibor Ilić.

Ilić, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa crveno belima, može da pokriva pozicije 3 i 4, visok je 202 centimetara i težak 94 kilograma.

Rođen je u Višegradu 2000. godine, a kao jedan od najtalentovanijih igrača koji su rođeni na prelasku u 21. vek pojačao je 2016. ekipu Igokee.

Samo dve godine kasnije osvaja sa mladom reprezentacijom Srbije zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Letoniji, a konstantan napredak krunisao je u upravo završenoj sezoni u ABA ligi gde je osim mesečnih nagrada za najkorisnijeg igrača regionalne lige, rekorda po broju indeksnih poena (49) u jednoj utakmici ove lige bio i jedan od najboljih igrača regionalnog takmičenja.

Uz to, jedan je od najboljih skakača ABA lige, reprezentativac je naše zemlje i igrač pred kojim je budućnost.

"Angažovanjem Dalibora Ilića, KK Crvena zvezda je povećao broj domaćih igrača u ekipi za takmičarsku 2022/2023 sezonu, povećao broj akvizicija za novu sezonu na četiri (Nedović, Martin, Holand…) ali i podmladio tim vrlo talentovanim igračem koji je budućnost srpske košarke", navodi se u saopštenju kluba s Malog Kalemegdana.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)