SENZACIJA U RIJECI: Finska eliminisala Hrvate sa Mundobasketa

Novosti online

03. 07. 2022. u 22:26

BOJAN BOGDANOVIĆ promašio trojku za pobedu, a Zubac slobodnjake za produžetak. Hrvatska je eliminisana iz borbi za plasman na Mundobasket pošto je zauzela poslednje mesto u grupi. Prvi su Finci koji su posle drame ali sasvim zasluženo slavili sa 81:79.

СЕНЗАЦИЈА У РИЈЕЦИ: Финска елиминисала Хрвате са Мундобаскета

FOTO: EPA

Upravo su slobodna bacanja u završnici odlučila pobednika, pošto su Gnjidić (četiri), Zubac (dva) i Bogdanović (jedno) promašili sedam od osam šuteva sa linije penala.

Hrvati su se posle lošeg prvog poluvremena koje su izgubili sa devet razlike vratili u meč i serijom od 11:0 stigli do prednosti od pola koša na kraj utreće četvrtine.

Promašaje Gnjidića i Bogdanovića sa linije penala Hrvate je kaznio krilni centar Klivlend kavalirsa Lori Markanen trojkom iz kornera za 811:79. Ostalo je domaćem timu 4,3 sekunde za šut za pobedu. Promašio je Bojan Bogdanović šut preko Madsena a Markanen pod košem napravio neoprezan faul nad Zupcem za popravni Hrvata.

Na njihovu žalost, Zubac, inače najbolji igrač domaćih večeras, promašio je prvo pa je onda drugo moro u nadi da će do lopte doći neko od njegovih saigrača i poentirati iz odbojke, ali to se nije desilo, lopta je završila kod Finaca.

Finska je prva sa pet pobeda i samo jednim porazom onim od Švedske pa u narednu fazu prenosi tri pobede. Slovenija prenosi dve pobede, a Švedska jednu. 

Ove tri ekipe sele se u grupu J u kojoj se ukrštaju sa Nemačkom (tri pobede), Estonijom (2) i Izraelom (1).

Hrvatska je s druge strane, ne samo ostala bez plasmana na Mundobasket gde je poslednji put nastupila 2014. godine, nego će zbog ovog kraha morati da igra pretkvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati