"PRAVA SLIKA TEK SA POJAČANJIMA" Trener Partizana Ilija Stolica o dobrim i lošim stranama odrađenih priprema u Ptuju

M. BLAŽIĆ

03. 07. 2022. u 18:00

PET dana pred početak Superlige novi šef struke Partizana Ilija Stolica je podvukao crtu pod ostvareno na dvonedeljnim pripremama u Sloveniji.

ПРАВА СЛИКА ТЕК СА ПОЈАЧАЊИМА Тренер Партизана Илија Столица о добрим и лошим странама одрађених припрема у Птују

FOTO: FK Partizan

Od izveštača "Novosti" iz Ptuja

Po njegovim rečima razloga za zabrinutost nema, ali ni za preveliki optimizam prevashodno zbog toga što crno-belima pored vremena za uigravanje nedostaje i nekoliko novajlija kako bi ekipa delovala kompaktnije i što je još važnije potrebne "širine" za borbu na tri fronta.

- Fali nam dovoljan broj igrača - jasan je strateg "valjka". Ne možemo da igramo sa ovako malim brojem fudbalera na klupi. Radujem se što su se neke stvari pokrenule po tom pitanju. Sveta Marković je konačno sa nama i uspeo je da odigra dosta veliku minutažu za prvu utakmicu posle velike pauze. Po mojim saznanjima, već početkom nedelje ćemo dobiti nova pojačanja, takođe očekujemo povratak u trenažni proces nekoliko povređenih igrača.

Partizan je u svakom od tri kontrolna meča pokazao da će akcenat u kreaciji igre biti na strpljenju i čuvanju lopte.

- Insistiramo na igri iz poslednje linije, zahtevamo od igrača da ulaze u igru i oni će uvek imati našu podršku. Tehničke greške su sastavni deo fudbala, ali isto tako moramo da shvatimo kad je potrebno igrati, a kad je potrebno loptu skloniti iz opasne zone. Kroz ovakve stvari moramo da prođemo, međutim žao mi je što nam je protiv dva veoma jaka protivnika, posebno Fenera, presudila greška golmana.

Deficit sa "bonusima" je i dalje prisutan.

- Nažalost, Nemanja Jović je povređen i na njega nećemo moći da računamo u prvom, a možda ni u drugom kolu. Mladi igrači su se odlično pokazali na pripremama i biće nagrađeni minutima u prvenstvu. Žao mi je što moramo nekog igrača da nazivamo "bonusom", jer nije bitno da li je neko mladi ili star, već da je kvalitetan igrač.

Dobra izdanja iskusnog Natha i novajlije Andradea su nešto što celoj priče daje veoma pozitivan prizvuk.

- U veznom redu imamo kvalitet za stil igre koji pokušavamo da implementiramo, a Natho i Andrade su idealni za tako nešto. Treba biti mudar i iskoristiti ih na pravi način u pravom trenutku, ipak ne mogu da iznesu sav teret i toliki broj utakmica. Velika je šteta što Dača Pantić ne može da igra, pošto moramo da imamo kvalitetnu rotaciju na svakoj poziciji. 

Povrede i zastoj u angažovanju pojačanja su učinili da je pet dana pred prvi prvenstveni duel u Ivanjici teško naslutiti startnih jedanaest.

- Bilo bi nekorektno da kažem da znam. Imamo još nedoumica za nekoliko pozicija.  Trenažni proces je isred nas i uvek pokušavam da se usklađujem sa onim igrači pokazuju na treninzima. Nažalost, moraćemo da vidimo ko će biti zdrav, kao i ko će nam biti "bonus".

Do prvog evropskog iskušenja je ostalo još tačno mesec dana, pa će Partizan imati dovoljno takmičarskih utakmica u nogama pred izlazak na međunarodnu scenu.

- Smatram da je to jako dobro. Ranijih godina smo već u startu imali miks prvenstvenih i evropskih utakmica, što je najkompleksniji deo sezone, pogotovo za nas u Srbiji. Imamo tri komplikovana gostovanja pre trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali možda je i bolje da to odradimo u ovom delu sezone - zaključio je Stolica.

FENERBAHČE DOBRA SMERNICA

UTAKMICA sa Fenerbahčeom je i pored minimalnog poraza donela mnogo toga pozirivnog.

- Bilo je stvarno dobrih stvari protiv velikog protivnika, koji ima deset puta veću budžet od nas. Jako dobro smo im parirali u dobrom delu utakmice i žao mi je što od prvog minuta nismo ušli u ritam koji je nama bio potreban, sa malo više poseda, jer smo dosta trčali bez lopte. Ovo su utakmice gde ekipa raste, tako da moramo da budemo zadovoljni. Loša stvar je što smo opet primili gol posle greške.

ŽAL ZA JEVTOVIĆEM

IZNENADA, dan pre završetka priprema u Ptuju Partizan je ostao bez visokog veziste Marka Jevtovića koji je prešao u turski Gaziantep.

- Njegov odlazak nas je dosta poremetio, pošto je bio neočekivan. Za sada imamo opcije na toj poziciji, ali problem nam pravi povreda Saša Zdjelara. Bilo je očekivano da neko od njih ode. U uvom trenutku imamo rešenja za Markovu poziciju, ali ne znamo šta će doneti naredni period i da li ćemo morati da reagujemo.

BONUS VIDEO - Navijači Fenerbahčea pred meč sa Partizanom

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri