JOKIĆU "SMESTIO" DOSKORAŠNJI ŠEF: Rudi Gober napustio Jutu i otežao Srbinu posao

Novosti online

01. 07. 2022. u 22:07

ČUVENI francuski centar, trostruki najbolji defanzivac NBA lige, Rudi Gober, više nije član Jute Džez.

ЈОКИЋУ СМЕСТИО ДОСКОРАШЊИ ШЕФ: Руди Гобер напустио Јуту и отежао Србину посао

AP Photo/David Zalubowski

Kako je saopštio novinar ESPN-a Edrijan Vojnarovski, klub iz Solt Lejk Sitija je rešio da Gobera - pošalje u ekipu Minesote. I, na tome je prilično "zaradio".

Naime, zauzvrat će iz Timbervulvsa u Jutu stići Malik Bizli, Patrik Beverli, Voker Kesler, Džered Vanderbilt, Leandro Bolmaro i "nekoliko pikova prve runde".

Nedugo zatim, Vojnarovski je precizirao da se radi o čak četiri pika prve runde NBA drafta.

Ovaj potez (i ovoliko "plaćanje" od strane Minesote) jedino opravdanje ima u stvaranju moćnog tima koji bi se u Severozapadnoj diviziji NBA lige bolje nosio s Denverom.

Sve je orkestrirao dosadašnji glavni operataivac Nagetsa, Tim Koneli, koji je nedavno došao u Srbiju da s Nikolom Jokićem proslavi drugu uzastopnu MVP titulu, a potom, svega nekoliko dana kasnije, prihvatio poziv Minesote da tamo kreira ekipu (i dobio ogroman novac za to, kao i udeo u vlasništvu kluba).

Timbervulvsi su od njegovog dolaska prilično aktivni.

Recimo, na draftu, Minesota je odabrala nisko krilo Džejka Laraviju s 19. pozicije, od Memfisa dobila Vokera Keslera, centra, kog je sada prosledila Juti, "uzela" je šutera Brisa Mekouvensa sa 40. pozicije i dala ga Šarlotu, pa od njega "dobila" nisko krilo Džoša Minota, a u drugoj rundi drafta odabrala nisko krilo Kendala Brauna i šutera Matea Spanjola.

Zatim je Laravija uz budući pik druge runde poslat Memfisu, a dobijeni su Voker Kelser (22. pik) i Titi Vašington (29.).

Ono što je mnogo važnije od ovih novajlija, to je da je u Timbervulvsima ostao jedan od najboljih NBA igrača u reketu, Karl-Entoni Tauns, koji je prekjuče potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 224,2 miliona dolara.

Karl-Entoni Tauns i Nikola Jokić / FOTO: AP

S njim pod košem, i Rudijem Goberom, Koneli stvara tim koji će, bar se on nada, moći da u divizijskim borbana izađe na kraj sa Nikolom Jokićem. Ali... imajući u vidu šta je i Denver ovih dana radio po pitanju pojačanja, pitanje je da li će pomenti gorostasni tandem biti dovoljan da se "umire" Nagetsi.

"Povratak" Gobera u Konolijevo "naručje"

Interesantan je podatak vezan za dva glavna aktera ove priče. Kada je Tim Koneli preuzeo ulogu generalnog menadžera Denvera, odnosno, mi bismo to nazvali sportskim direktorom, on je "prepustio" Juti pravo na 27. pika na NBA draftu 2013. godine, a "džezeri" su tada uzeli upravo Gobera. Sada ga je Koneli doveo "kod sebe", konačno.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)