"MI KVALIFIKACIJE KAO DA NE IGRAMO": Svetislav Pešić iskritikovao srpski košarkaški mentalitet (VIDEO)

Novosti online

30. 06. 2022. u 17:53

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić, ponovo je u svom stilu odgovarao na pitanja. Jedna od tema bila je na koji način komentariše to, što je kroz bogatu istoriju ovog sporta, naša zemlja, nebrojano puta bila je uskraćena za igranje njenih najboljih pojedinaca.

МИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ КАО ДА НЕ ИГРАМО: Светислав Пешић искритиковао српски кошаркашки менталитет (ВИДЕО)

Foto N. Paraušić

Svetislav Pešić je sada drugi put u svojoj karijeri selektor Srbije, a prvi put kada je bio na čelu nacionalnog tima videli smo jednu od najslavnijih epizoda naše reprezentacije.

Prvo je osvojeno Evropsko prvenstvo u Istanbulu, pa Svetsko u Indijanapolisu i to su poslednja dva zlata srpske košarke. Sada je na novoj misiji, i ponovo kada je on poveo jato, svi "orlovi" su se odazvali iskusnom predvodniku sa klupe. Ipak govoreći za podkast "Jao Mile", otkrio je da nije sve išlo tako glatko. 

- Njihov život su kvalifikacije, a naš? mi kvalifikacije kao da ne igramo. Niko ne računa to uopšte, čak ni igrači. Ja pitam igrače, "dobro hoćeš da igraš Svetsko prvenstvo", oni kažu da "hoće naravno, ako ih pozovem", pa čekaj kako ćemo se kvalifikatovati, na koji način pitam se, mi prvo moramo da se kvalifikujemo da bi uopšte igrali Svetsko prvenstvo - prokomentarisao je, na sebi svojstven i simpatičan način trojefni trener.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jaomile_podcast

Selekcija Srbije danas u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenestvo koje se održava naredne godine igra sa Letonijom od 18.30

Direktan tekstualni prenos tog duela, možete pratiti na portalu "Novosti"

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)