ACO PETROVIĆ IMA PLAN ZA SPAS VELIKANA: "Emocije ne mogu spasiti Cibonu, evo šta može"

Novosti online

17. 06. 2022. u 14:59

SPORTSKU javnost u susednoj nam Hrvatskoj ovih dana potresaju dešavanja oko košarkaškog velikana Cibone, čiji loši poslovni potezi u poslednjih 20 godina su konačno stigli na naplatu, pa "vukovima" preti bankrot, stečaj, a vrlo verovatno i gašenje. Javljaju se nekadašnji igrači i treneri koji nude rešenja, manje ili više izvodljiva, a među ovim prvima ističe se predlog Aleksandra Petrovića.

АЦО ПЕТРОВИЋ ИМА ПЛАН ЗА СПАС ВЕЛИКАНА: Емоције не могу спасити Цибону, ево шта може

FOTO: EPA

Cibona, jedan od najvećih sportskih klubova u hrvatskoj istoriji, nedavno je osvojila 20. titulu državnog prvaka, a sada je pred gašenjem. Nekada najbogatiji sportski kolektiv u Hrvatskoj sada je dužan blizu pet i po miliona evra raznim poverenicima.

Zagrebački klub već dva meseca ima blokiran račun, igrači četiri meseca nisu dobili plate i slobodni su da promene sredinu, a klub je ostao bez predsednika, direktora, ali i dvorane koja je u vlasništvu grada i za koju ne mogu da dobiju koncesiju. 

Proslavljeni hrvatski trener i legendarni košarkaš Aleksandar Petrović smislio je plan kako da se Cibona spasi i objavio ga na društvenim mrežama. 

- Emocije ne mogu spasiti Cibonu. Finansije da. Hajdemo nas 2.000 koji smo finansijski u stanju da uplatimo po 5.000 evra. Tako pokrivamo dug i imamo solidan budžet za sledeću godinu. Isti ti ljudi bi birali Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor. A grad neka radi po svome - napisao je Petrović, dodavši da misli i na firme, a ne samo na fizička lica.

Popularni Aca trica je prozvao i grad i državu koji su, čini se, digli ruke od nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope. 

- Naravno da ne mislim samo na fizičke osobe već i na poslovne subjekte, kao i na grad i državu. Ako u 10 dana ne uspijemo sakupiti potreban novac, istima će, naravno, novac biti vraćen na račun. I da kroz godinu dana bi se složio biznis plan za vječnu budućnost Cibone.

 

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati